Gå til sidens hovedinnhold

Yr melder styrtregn onsdag, men vi kan slippe unna

Det er sendt ut gult farevarsel på styrtregn i gamle Oppland onsdag ettermiddag, men på værvarselet for vårt distrikt skal det ikke komme ei dråpe.

– Nå har du gått rett i Yr-fella, sier Hanne Beate Skattør ved Meteorologisk institutt til OA.

Det samme kan man si om det overraskende regnet som kom innover Mjøsa tirsdag ettermiddag.

Det var ikke varslet mer enn noen få drypp, men som lyn fra klar himmel rullet det plutselig mørke skyer fulle av regn og torden over Innlandet.

På Løten skal det ha regnet heftig, det samme på Kapp. Været lettet omtrent like raskt som det dukket opp.

Kan være upresist

Skattør synes Yr er fantastisk, men sier at grunnlaget for værvarslingen der er modelldata. Da kan varslene bli noe upresise.

– Yr er superbra, men vær oppmerksom på grunnlaget. Uansett er styrtregn et lokalt og kaotisk fenomen det nesten er umulig å si hvor og når treffer, sier hun og råder deg til å sjekke værvarsel for andre steder eller kartfunksjonen i Yr-appen der du kan følge bygene fra radaren.

20 mm på tre timer

Når det er sagt, er det verdt å melde at det kan komme 20 millimeter regn på tre timer i fjellområdene onsdag ettermiddag. Mesteparten av styrtregnet vil komme vest for Mjøsa, men det kan komme ettermiddagsbyger enkelte steder.

Søndag skal det regne, men igjen er det usikkert hvor mye som kommer.

– På det meste vil det regne såpass at skogbrannfaren dempes betraktelig. På det minste blir det så vidt vått, illustrerer meteorologen.

30 grader

Før den tid er det nok mange som gleder seg over at vi faktisk kan komme opp i 30 grader enkelte steder både torsdag og fredag, og godværet varer inn mot helgen.

– Skyene som kommer søndag vil nok senke temperaturen noe, men den holder seg over 20 grader på dagen.

Det samme gjelder neste uke.

– Da blir det nærmere 20 enn 30 grader, men det ligger an til å bli fint vær, sier Skattør.

Kommentarer til denne saken