Etter kampslutt publiserte Wikestad på sin Twitter-konto et skjermbilde av en Messenger-melding.

«Synd at kreften tapte, men kreft er jo alltid jævlig.», sto det. Meldingen tikket inn etter han kommenterte Manchester United - Arsenal i helgen.

Det er VG som omtaler saken tirsdag.

Tungt å lese

Han forteller til VG at meldingen var tung å få.

– De aller fleste mennesker er veldig, veldig hyggelige. Det er jo ting jeg sliter med hver dag på grunn av at kroppen var gjennom det den var gjennom, sier Wikestad til VG.

– Noen dager er tyngre enn andre, men det vet jo ikke folk. Folk har sine indre kamper som de prøver å skjule for omverden. Jeg har hatt mitt de siste to årene, og derfor kjente jeg at den svei litt, forklarer han.

Det var sjette utgave av Kreftkampen som ble spilt på Kolbu 26. august.

Bildeserie

Flere hundre møtte for å se kjendisene stilte opp for kreftsaken – se bildene

Flere kjente navn deltok, blant annet Maren Lundby, tidligere alpinist Kjetil André Aamodt, og flere av Vålerengas NM-vinnere fra 1997. Vidar Davidsen stilte med taktikktavle og ledet blant annet Kjetil Wæhler, Kjell Roar Kaasa og Tom Henning Hovi.

Blant dem som representerte Kolbukameratene var den profilerte idrettskommentatoren Kasper Wikestad.

Fire operasjoner

I 2020 fikk han den tunge beskjeden. Det var oppdaget kreft i både tarm og nyrer.

– Jeg skulle inn for å operere blindtarmen, og under den operasjonen ble det oppdaget kreft. Det var egentlig flaks at det ble oppdaget såpass tidlig, sa Wikestad til OA før kampen.

Som følge av den alvorlige sykdommen tilbrakte Wikestad over to måneder på sykehus. Kommentatoren har vært gjennom fire omfattende operasjoner, i tillegg til en lang rehabilitering for å få livet sitt tilbake.

– Det har vært tøffe tider underveis, både psykisk og fysisk. Jeg sliter fortsatt med noen av ettervirkningene, men begynner å nærme meg normalen igjen,uttalte Wikestad.

Kasper Wikestad kan etter hvert se tilbake på en lang karriere som sportskommentator for TV2, og i senere tid for Viaplay. Han har kommentert hopp og ishockey, men er mest kjent for å helt siden 2010 ha vært fast inventar i TV2s Premier League-dekning.

Viktig med økt bevissthet

Et voldsomt engasjement har gjort han til en av Norges mest profilerte kommentatorer, men i august 2020 ble det imidlertid stopp.

– Det å samle inn penger til kreftforeningen er veldig bra. Samtidig er det viktigste av alt å bidra til økt bevissthet rundt temaet, sa Wikestad, som oppfordret folk til å passe på egen kropp og sjekke seg.

– Mange tenker nok at dette ikke skjer med en selv, meg selv inkludert. Selv etter å ha vært gjennom det selv kan jeg plutselig komme på at jeg har glemt en kontroll. Den krefttypen jeg fikk har veldig milde symptomer, noe som gjør at mange ikke oppdager det før det er for sent. Spesielt når man kommer opp i en viss alder er det viktig å passe på, slik at man kan få hjelp tidlig.