Wig Wam gjør comeback på Tons of Rock etter avslutningskonserten på Dokka i 2013

AVSLUTTET: Wig Wam holdt konsert på Stormbringer Rock Club på Dokka i 2013 - det som da var deres aller siste konsert. Nå gjør det comeback med en «ordentlig» avslutningskonsert.

AVSLUTTET: Wig Wam holdt konsert på Stormbringer Rock Club på Dokka i 2013 - det som da var deres aller siste konsert. Nå gjør det comeback med en «ordentlig» avslutningskonsert. Foto:

Av

I likhet med bandet de varmet opp for i 2010, Kiss, vender Wig Wam tilbake enda en gang – for å ta avskjed med fansen.

DEL

Wig Wam spilte sin aller siste konsert 31. august 2013 på Stormbringer Rock Club på Dokka.

Siden har det vært tyst – frem til fredag, da det ble klart at de deler plakat med Iron Maiden og Deep Purple på Tons of Rock i juni 2020.

– Vår avslutning i 2013 ble brå og ikke planlagt, sier Åge Sten Nilsen i en uttalelse, der han fastslår at bandmedlemmene «alle har fått pleiet egoene våre og oppfylt de kreative drømmene våre på hver vår kant».

En siste avslutning

– Nå er vi dødsklare for å avslutte en viktig del av karrieren med fanen til topps – sammen! sier Wig Wam-frontmannen, som gir tidligere Kiss Army Norway-general Stig Karlsen, som nå er MGP-general i NRK, æren for å ha bragt dem sammen til det som ifølge pressemeldingen blir et «last hurrah».

– Det var Stig som fikk oss til å innse at vi faktisk har en fortid vi bør være jævlig stolte av, og at vi faktisk skylder våre fans en siste mulighet til å oppleve bandet live, sier Åge Sten Nilsen.

Glamrockbandet ble dannet i Halden i 2001, debuterte med «667. The Neighbour of the Beast» i 2004, og vant i 2005 Melodi Grand Prix med låten «In My Dreams».

Sangen lå 19 uker på VG-listen, og Wig Wam fikk mye oppmerksomhet i Eurovision-finalen – der de bare endte på

– Et partyband

Året etter vant de den norske finalen i Melodi Grand Prix med låten «In My Dreams», som lå hele 19 uker på VG-lista, inklusive tre uker på førsteplass.

Wig Wam skapte furore i den internasjonale finalen i Kiev, der de endte på 9. plass. Bare i 2005 spilte Wig Wam i overkant av 170 konserter for 300.000 publikummere, ifølge pressemeldingen.

Den siste plateutgivelsen, «Wall Street», kom i 2012.

– Vi var et partyband, og det skjulte vi ikke, sa Åge Sten Nilsen til NTB i 2014.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags