Welhaven vil bli politimester i Oslo

HAR SØKT: Tidligere politimester i Vestoppland, Johan Martin Welhaven, er en av sju søkere til stillingen som politimester i Oslo.

HAR SØKT: Tidligere politimester i Vestoppland, Johan Martin Welhaven, er en av sju søkere til stillingen som politimester i Oslo. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Sju personer har søkt på stillingen som politimester i Oslo. Blant dem er tidligere politimester i Vestoppland politidistrikt, Johan Martin Welhaven.

DEL

Welhaven er i dag leder for Felles enhet for påtale politiinspektør i Innlandet politidistrikt.

Visepolitimester Bjørn Vandvik i Oslo og avdelingsdirektør Beate Gangås i PST er også blant dem som har søkt.

Tidligere politimester i Oslo, Hans Sverre Sjøvold overtok som sjef for Politiets sikkerhetstjeneste (PST) 1. juni. Vandvik (52) er konstituert som politimester i Oslo. Han har tidligere vært politimester på Romerike.

Gangås (56) er jurist og tidligere politimester i seksjon mot organisert kriminalitet i Politidirektoratet. Hun har også blant annet hatt flere lederstillinger i Oslo-politiet, og har vært konstituert politimester i Østfold i 2010, ifølge Politiforum.

Også Terje Nybøe (55) er blant søkerne. Han er i dag førstestatsadvokat hos Riksadvokaten, en stilling han har hatt i siden 2008. I denne perioden har han også vært vikarierende politimester i Asker og Bærum politidistrikt i halvannet år. Nybøe har også vært fem år i Beredskapstroppen.

Øvrige søkere: Musa Matoshi (44), Thorbjørn Gaarder (63) og Tor Gulbrand Heni (18).

Artikkeltags