Gå til sidens hovedinnhold

Würth Industri med julegave til lag og foreninger

Würth Industri på Dokka gir bort 40.000 munnbind til lokale lag og foreninger.

– Nå håper vi at de som trenger munnbind sier fra til oss. Det er vårt bidrag til sikre idretts- og kulturarrangementer utover vinteren, sier Jordi Somers i Würth.

Würth Industri er søsterselskap og nabo til Dokka Fasteners. De leverer i tillegg til festemateriell og verktøy også verneutstyr til industrien. Nå ønsker de å dele ut munnbind til lag og foreninger i sine lokalmiljø. Det vil si 20.000 i området Dokka/Gjøvik og 20.000 på Bryne/Jæren hvor selskapet også har kontor.

– Vi tenker at munnbindene i første rekke blir brukt på arrangementer som håndballkamper eller konserter. Her er det strenge regler for maks antall publikummere og avstand, men vi er overbevist om at bruk av munnbind også bidrar til smittevern, sier Jordi Somers som er administrerende direktør i Würth Industri.

Ser til Trondheim

Somers ser det er lite smitte i Vestoppland nå, men viser til hvor fort det kan snu seg.

– Samme dag som det ble meldt om smitteutbrudd i Trondheim i forrige uke, viste VG en oversikt som viste at nå var Trøndelag «grønt». En drøy uke senere er det påbud om munnbind i alle offentlige områder i byen. Jeg tenker at hvis munnbind fra oss kan gi et lite bidrag for å unngå at vi kommer i den situasjonen, gir vi gladelig bort en del av vårt varelager, sier Somers.

Initiativ fra Idrettsforbundet

Med «hashtaggen» #idrettmotcovid19 har Norges Idrettsforbund tatt initiativ til en dugnad for økt fokus på smittevern og gode holdninger. Her har både særidrettsforbund, regioner og klubber gjort en innsats for å holde smitten nede.

– For oss var det helt naturlig å bli med på dugnaden. Vi ønsker å bidra i lokalsamfunnet og i år ble en del av den innsatsen gratis munnbind. Derfor håper vi at alle som ønsker munnbind sender en mail til meg, forteller markedsansvarlig i Würth Industri, Heidi Aasen.

Kommentarer til denne saken