Voldsomme vindkast ga strømtrøbbel flere steder i Valdres

BRUDD: Valdres Energis montører måtte rykke ut til strømbrudd flere steder etter at trær falt over linjene fredag.

BRUDD: Valdres Energis montører måtte rykke ut til strømbrudd flere steder etter at trær falt over linjene fredag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Flere steder i Vestoppland ble folk uten strøm etter trefall over linjene fredag. Feilene ble raskt løst.

DEL

– Det ser ut som vi har fått inn igjen en del strømkunder nå etter å ha ryddet vekk treet som lå over høyspentlinja ved Nilsebrøtin mellom Leira og Fagernes, fortalte driftsleder Eivind Hauglid hos Valdres Energi til Oppland Arbeiderblad.

Da OA var i snakk med Hauglid, hadde de som bor i området Fejordet og Krakkeplassen fått tilbake strømmen, mens de som bor mellom Fasle bru og Sundheim fortsatt var uten. Antall berørte kunder hadde ikke Hauglid fullstendig oversikt over.

Nesten samtidig dukket det opp et nytt problem noe lenger nord, som de ved 11.30-tiden ikke hadde lokalisert.

– Det kommer voldsomme vindkast i perioder, som nok er årsaken til et trær velter over linjene. Vi har ingen ekstra beredskap, men vi har mye mannskap på dagtid. Det er ventet at været skal løye litt til kvelden, sa Hauglid til OA.

Klokka 12 meldte Valdres Energi at kunder vest for Håvrud hadde fått strømmen tilbake, men at det derfra til Fasle bru fortsatt var problemer.

Også på nettet til Vokks Energi har det vært problemer fredag. De meldte fredag om høyspentfeil mellom Tollehaug-Lenningen og Granum i Etnedal. Ifølge Vokks sitt avvikskart, var 31 kunder uten strøm ved 11.30-tiden.

Ved 12-tiden var det ingen kunder som fortsatt var uten strøm. Like før 12.30 hadde nye 16 kunder mistet strømmen i området Søre og Nørdre Garastølen.

Meteorlogisk institutt la fredag ut en melding om at det er varslet mye vind over store deler av Øst- og Sørlandet.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken