Overvåkingskamera filmet vold på utested

Artikkelen er over 3 år gammel

Videoopptak på toalettet på Studentenes Hus i Gjøvik ble ubestridelig bevis.

DEL

En natt i februar i år ble en ung mann banket opp under en fest på Studentene Hus. Han ble slått i ansiktet med knyttet hånd gjentatte ganger, før den jevnaldrende gjerningsmannen sparket ham med kneet, dro ham ned mot gulvet og til slutt slengte ham i veggen.

Dette kan Gjøvik tingrett slå fast i detalj i dommen mot gjerningsmannen, etter å ha sett det hele på film. Voldsepisoden ble fanget opp av et overvåkingskamera på herretoalettet.

«Videre har retten ved bevisvurderingen lagt vekt på tiltaltes forklaring om at han forholdt seg slik det framgår av videoen», bemerker retten.

Volden var ikke uprovosert. Retten legger til grunn at fornærmede selv slo tiltalte uten noen spesiell foranledning om lag én time tidligere, at han deretter prøvde å terge tiltalte i baren, og at han sto med knyttede never og underarmene hevet umiddelbart forut for tiltaltes voldsutøvelse.

Forsvareren mente at hans klients handling måtte være straffri på grunn av fornærmedes egen atferd. Så langt vil ikke tingretten strekke seg, men han slipper fengsel. I stedet er han dømt til 30 timer samfunnsstraff.

Fornærmede ble ikke nevneverdig skadet. Tiltalen og dommen gjelder derfor kroppskrenkelse; det som tidligere ble kalt legemsfornærmelse.

I dommen står det at overvåkingskameraet er plassert på doen, men leder for Studenthuset tilbakeviser dette.

– Det er ingen kameraer på toalettet på studentenes hus, men i gangen utenfor. Her ble det observert hvem som gikk ut og inn av toalettet. Alt utstyr er selvsagt montert, plassert og brukes i forhold regler om personvern og eksisterende lovverk, opplyser Einar Skare.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken