Havnet i klammeri med politiet to ganger på kort tid

Artikkelen er over 2 år gammel

– Det må reageres strengt mot voldshandlinger som hindrer politiets ordensoppgaver i tilknytning til uteliv, alkoholbruk og uro blant festdeltakere, erklærer Gjøvik tingrett.

DEL

Retten har dømt en ung mann fra Hadeland til 21 dagers fengsel etter at han var i håndgemeng med politifolk to ganger i fjor sommer/høst.

En natt i august, da en rekke mennesker var samlet utenfor et serveringssted i Gran kommune, dyttet han til en politibetjent med stor kraft. Det skjedde da betjenten forsøkte å stoppe en gryende slåsskamp mellom tiltalte og en annen.

«Han hadde på veien ropt 'politi'. Da han kom inntil personene, hevet den ene armen klar for å slå den andre. (Politibetjenten) grep da tak i skulderen på personen, som snudde seg mot (ham). (Betjenten) forklarte at personen ga ham et slag eller kraftig dytt med håndbaken i brystet, slik at han måtte ta et steg tilbake for ikke å miste balansen», refererer Gjøvik tingrett.

Tiltalte har bemerket at han var svært beruset. Han husker å ha blitt tatt i skulderen bakfra, hvorpå han snudde seg og dyttet med flat hånd i brystkassen på personen bak ham. Han fikk ikke med seg at det var en polititjenestemann, sier han.

Natt til 1. oktober ble det arrangert en stor fest i Brandbu sentrum med om lag 1000 personer til stede. Også da havnet tiltalte i bråk med lovens håndhevere. Han blandet seg inn i en krangel med andre aktører.

«Tiltalte hadde oppildnet til nye tildragelser på et tidspunkt situasjonen var under kontroll, og flere polititjenestemenn måtte gripe inn overfor tiltalte», skriver retten.

Også denne natten var 19-åringen full, og han sier han ikke fikk med seg at politiet sto der. Han vedgår at han «strittet litt imot å bli lagt ned», men påpeker at han ga seg fort.

«Det dreier seg ikke om noe bagatellmessig forhold – tvert om må det reageres strengt mot voldshandlinger som hindrer politiets ordensoppgaver i tilknytning til uteliv, alkoholbruk og uro blant festdeltakere», konstaterer tingretten.

Artikkeltags