En rekke husstander var uten strøm etter kraftig vind

Artikkelen er over 1 år gammel

Ifølge Vokks og Eidsivas nettsider skal problemene nå være fikset og kundene skal ha fått strømmen tilbake.

DEL

Flere tusen husstander var uten strøm tirsdag kveld. Den kraftige vinden skapte en rekke utfordringer flere steder. Både Vokks og Eidsiva hadde problemer.

Flere steder i Vestoppland opplevde strømbrudd. Ved 22.30-tida var 12.000 Eidsiva-kunder uten strøm.

Oppland har fått strømmen tilbake

Fortsatt opplever Eidsiva problemer, men det er hovedsaklig hedmarkingene som får unngjelde onsdag morgen. Ifølge Eidsivas avbruddskart er over 4000 kunder uten strøm i 6-tida onsdag morgen. Særlig sørlige deler av Hedmark er hardt rammet.

– Det var noen kunder på Toten med strømbrudd i går, men det har ikke vært Opplandssida som har vært hardest rammet denne gangen. Alle i Oppland fikk tilbake strømmen i går kveld, sier Ragnhild Abrante i Eidsiva til OA onsdag morgen.

Avbruddskartet hos Vokks viser ingen pågående strømbrudd.

– Eidsiva Nett er i beredskap og har ekstra mannskaper ute og inne for å sikre at alle får strømmen tilbake så fort som overhodet mulig, opplyser Eidsiva på Facebook klokka 19.30.

Opprørte kunder

Kunder i Østre Toten har også vært rammet. OA har fått epost fra berørte kunder på Kapp som er oppgitt.

– Hver gang det er vind litt over normalen blir det strømbrudd på deler av Kapp. Visste det ville komme. Skjedde igjen 1. januar. Hva er grunnen? Sitter bare og venter hver gang det blåser mer enn 10 meter i sekunder, skriver vedkommende til OA.

Eidsiva har for øvrig problemer med kartet som skal vise hvor det er strømbrudd. På Facebook opplyses det at det skyldes mange som laster ned kartet.

Høyspentfeil

Hos Vokks begynte det med høyspentfeil i Enger. Deretter meldte bedriften om strømbrudd i Ringelia på Vestsida av Randsfjorden.

I løpet av kort tid viste avbruddskartet 598 husstander uten strøm. Strømbruddet har rammet husstander sør i kommunen på begge sider av Randsfjorden.

Klokka 19.45 var antall berørte husstander nede i 408, mens det klokka 20.30 var snaut 300 husstander som fortsatt var strømløse.

Like etter klokka 21 var 89 husstander uten strøm, En time senere var antallet under 30. Da var det feil i Møllevegen i Fall.

Artikkeltags