– Det har vært veldig stille og rolig i natt, men det står et vogntog og sperrer E6 på Strandlykkja, forteller politiet oppdragsleder Marthe Lysholm på telefon med OA onsdag morgen.

– Det er så glatt på stedet, at den har sakset. E6 er sperret i sørgående retning.

Ifølge oppdragslederen har lastebilen stått på tvers på Europaveien siden klokka 4.20 i natt. Det ventes fortsatt på at bilberger skal få ryddet stedet. Trafikken står imidlertid ikke helt låst.

– Lastebilen står sånn til at man kan kjøre forbi i avkjøringsfeltet, og det er godt skiltet. Det siste vi har fått beskjed om er at bilberger kommer litt over klokka 7, forteller Lysholm.

– Hvor er kjøretøyet registrert?

– Den er utenlandsk.

– Hva er årsaken til uhellet? Mangler vogntoget kjetting?

– Det vet jeg ikke. Dette har ikke skjedd i en oppoverbakke, men det er veldig glatt på stedet. Det bekreftes av patruljen vår.

– Hvordan er kjøreforholdene på veiene i dag?

– Dette er egentlig det eneste vi har fått inn per nå. Trafikken begynner å ta seg opp. Vi oppfordrer om å kjøre etter forholdene der man er.

Flere evakuerte etter garasjebranner

Ellers i landet har garasjebranner både i Holmestrand og i Sandnes i natt ført til at flere personer har måttet evakueres mens slukking pågikk. Det er ikke meldt om skadde.

I Holmestrand begynte det tirsdag kveld å brenne i et garasjeanlegg med sju biloppstillingsplasser.

Det er fem biler i anlegget, som kommer til å brenne ned til grunnen. Naboer ble evakuert en periode, men har fått dra tilbake til boligene sine i løpet av natten med beskjed om å holde vinduer lukket på grunn av røyken.

I Sandnes begynte det å brenne kraftig i en garasje natt til onsdag. Også her ble nabohusene evakuert på grunn av røykutviklingen. Det brant kraftig, men ifølge politiet har brannmannskapene litt før klokka 3 kontroll over brannen.

Også i Os i Hordaland måtte både ansatte og gjester evakueres fra Bjørnafjorden hotell etter røykutvikling. Riktignok ikke fra noen garasje, men fra hotellets kjøkken. Det viste seg at røyken kom fra en frityrgryte og de evakuerte kunne etter kort tid komme seg innendørs igjen.

Kolliderte med politiet

En personbil og en politibil kolliderte i et veikryss i Molde i natt.

Begge bilene holdt en lav hastighet da ulykken skjedde, så det er ikke meldt om noen personskader, skriver Møre og Romsdal politidistrikt på Twitter.

Føreren av personbilen mistenkes for å ikke overholde vikeplikten, samt for å kjøre i beruset tilstand. Vedkommende er derfor tatt med til legevakt for blodprøve og har fått førerkortet beslaglagt.

Uhellet skjedde i et veikryss, der personbilen kom over i motsatt kjørefelt.

Forsinkelser på Hovedbanen

Bane Nor opplyser at det er forsinkelser på Hovedbanen onsdag morgen. Årsaken er feil på sporet ved Lørenskog.

Feilen berører lokaltog L1 som går mellom Spikkestad – Asker – Oslo S – Lillestrøm.

Fredsprisvinner frikjent for skatteunndragelse

Den filippinske journalisten og fredsprisvinneren Maria Ressa er sammen med sitt gravenettsted Rappler frifunnet for skatteunndragelse. Ressa har vært en skarp kritiker av landets tidligere president Rodrigo Duterte og hans såkalte krig mot narkotika.

– Dette er ikke bare en seier for Rappler, men en seier for enhver filippiner som har blitt urettmessig anklaget. Disse anklagene var politisk motivert, sier Ressa, som videre kaller rettsprosessen for «uforskammet maktmisbruk».

Letearbeidet stanses i ruinene av boligblokk i Dnipro

Letingen etter de 20 som fortsatt er savnet etter angrepet mot en boligblokk i Dnipro lørdag, er avsluttet. 45 mennesker er bekreftet døde.

– Sjansene for å finne noen i live nærmer seg dessverre null, sier ordfører Borys Filatov. Han legger til at enkelte kan ha blitt så herjet av flammene og fallende ruiner at de kan være vanskelig å finne, legger han til. Siden lørdag er 45 blitt funnet døde, blant dem seks barn. Rundt 80 ble skadd, og fortsatt får 28 behandling på sykehus. For mange av dem er tilstanden kritisk.

Zuccarello målløs i ny Wild-seier

Mats Zuccarello har notert seg for mål eller målgivende i tre kamper på rad, men gikk av banen uten målpoeng da Minnesota Wild slo Washington Capitals 4–2 onsdag.

Seieren var Wilds tredje strake. Lørdag slo de Arizona Coyotes 2–1 på hjemmebane, etter å ha slått New York Islanders 3–1 borte torsdag. Neste kamp er mot Carolina Hurricanes i Raleigh torsdag.

Passasjerfly sendte mayday-signal

Et Qantas-fly på vei fra New Zealand til Sydney sendte ut mayday-signal mens det var over Stillehavet onsdag. Qantas Flight 144 sendte ut signalet rundt en halvtime før det skulle ha landet på flyplassen i Sydney, og nødetatene rykket ut for å være klare. Det er et fly av typen Boeing 737.

Ifølge flere medier dreide det seg om problemer med en av flyets to motorer. Flyet klarte likevel å lande trygt. Et mayday-signal sendes ut når et fly er i alvorlig, umiddelbar fare og har behov for umiddelbar hjelp, ifølge Airservices Australia.