Gå til sidens hovedinnhold

VM kan ryke for Aasen Markeng: – Jeg må bruke «huggu»

Etter en nedslående helg i hoppbakken kan målet om å rekke VM i Oberstdorf gå i vasken for Thomas Aasen Markeng.

Fredag misset unggutten, som er tilbake i bakken etter sin tredje korsbåndskade, i kvalifiseringen og fikk ikke hoppe lørdagens renn i Zakopane. Lørdag var «korsbåndkneet» så hovent at han ikke stilte til start.

Hovnet opp

– Det er kjedelig når man bruker mer tid i gym-en enn i bakken i ei verdenscuphelg. Nå må jeg komme meg hjem og få undersøkt kneet igjen. Det er nok ikke unormalt siden det kun er 14 måneder siden jeg røk korsbåndet sist, men jeg trener en ny sjekk for å vite hva jeg skal gjøre, sa Aasen Markeng etter rennene i Zakopane.

Les også

«Korsbåndparet» kjøpte leilighet til 2,7 millioner

Det var etter en prat med landslagstrener Alexander Stöckl at Aasen Markeng bestemte seg for å droppe søndagens renn i Polen.

– Kneet var hovent og vi fant ut at det var lurt å ikke belaste det slik det så ut lørdag. Da ble det et nytt hopprenn på tv. Det er ikke akkurat morsomt, sukket totningen.

Langsiktig

I Lahti viste han at formen var såpass på gang at en plass i VM troppen var innen rekkevidde. Kvintetten Halvor Egner Granerud, Robert Johansson, Johan-Ande Tande, Marius Lindvik og Johan Andre Forfang er nok sikre en plass i troppen. Den sjette plassen har vært litt opp til Aasen Markeng å finne ut av om han vil ha.

– Akkurat nå vet jeg ikke hva som skjer med VM. Jeg skal først hjem og ta karantenedagene. Så skal kneet sjekkes en gang til. Jeg visste jo at å rekke VM eventuelt ville være en bonus etter så langt skadefravær. Det viktigste nå er å bruke «huggu». Å bli kvitt kneproblemene er første prioritet. Jeg vil ikke ta noen sjanser. Det kommer et OL om ikke så lenge, og det er ikke noe poeng å reise til Oberstdorf uten få hoppe, sier han.

Les også

Thomas (19) fikk beskjeden han fryktet: – Det var jo ikke denne julegaven jeg hadde ønsket meg

Kneet avgjør

Kommende helg skal hopperne gjøre unna sine siste verdenscuprenn før VM. Dit reiser trolig ikke Lensbygda-gutten.

– Jeg ser ingen grunn til å reise dit før hevelsen har gått ned. Det handler også om at de problemene gjør at jeg nok holder igjen litt i hoppingen min. Hvis kneet er bra om ei uke får jeg ta en ny vurdering. Jeg vil selvsagt være med til VM, men kneet må være bra nok til at jeg kan prestere, sa Thomas Aasen Markeng etter ei helg som tilskuer i Polen.

Kommentarer til denne saken