Dette er kalenderen i Oppland Arbeiderblad

Avisens kalender ligger på adressen https://www.oa.no/vis/kalender og synes både på store og små skjermer (vanlig desktop/laptop, nettbrett og smarttelefoner). Vi ønsker å vise både store og små arrangementer av alle slag, så lenge de er åpne og interessante for flere. Den samme løsningen brukes av alle avisene i Amedia-konsernet. Den enkelte avis kan ha egne utvalgskriterier, og står fritt til å redigere det som sendes inn. Avisen kan dele kalenderinformasjon videre med sine partnere, for eksempel reiseliv og offentlig informasjon.

Slik bidrar du til kalenderen:

Kalenderen henter arrangementer fra flere kilder - Facebook, TicketCo, Amedias aviser og Underskog. Har du arrangementet ditt ett av stedene allerede, trenger du antagelig ikke klippe og lime og sende oss det på nytt. Se her:

Facebook:

Kort sagt: Gå til bagera.no. Klikk ett av hode-ikonene. Klikk Facebook-knappen og si OK til Facebook når du bes om det. Når du gjør dette, får vi arrangementene du skal og kanskje skal på.

Viktig: Arrangementet må foregå på et sted som er kartplassert innenfor avisens område for at vi skal plukke det opp. Finner du det ikke i kalenderen etter øvelsen ovenfor, dobbeltsjekk at stedsinformasjonen er riktig i Facebook.

Dessuten: For at vi skal plukke det opp må du enten delta, “kanskje” delta eller ha opprettet arrangementet hos Facebook. Arrangementet må være av type “offentlig”. Vi viser ikke til andre lesere navnene på hvem som skal på et arrangement, kun hvor mange som skal.

Andre kilder

Vi henter også alt som legges inn på underskog.no og ticketco.no og viser det som skjer i avisens område.

Eller send inn her:

Er ikke arrangementet ditt på noen av disse stedene fra før, ønsker vi deg velkommen til vårt eget innsendingsskjema her i avisen: Legg inn nytt arrangement i OA

Redigere arrangement du har laget

Se på epostkvitteringen du fikk, der ligger linken. Eller søk arrangementet opp her i kalenderen. Du må være innlogget.

Har du noe som skjer ofte?

Strikkekafé hver torsdag eller en revy med flere forestillinger? Slike gjentatte arrangementer lager du ved å legge inn det første arrangementet, og idet du er ferdig, følge linken til å lage flere på basis av det samme. Da endrer du bare dato (og eventuelt tekst, dersom f.eks. programmet endrer seg fra gang til gang.)

Bare arrangementer som faktisk varer hver dag (med ingen eller få unntak) over lenger tid skal legges inn med varighet over flere dager. Utstillinger og festivaler for eksempel.

Avisen bestemmer

Kalenderen blir moderert av avisen, og det kan derfor skje at arrangementsoppføringer blir redigert eller slettet dersom de inneholder feil eller ikke er relevante. Arrangementet ditt kan også vises i papiravis. Det er bare arrangementer som er kartplassert innenfor avisens dekningsområde som vil vises. (Samme arrangement kan derfor vises i flere aviser dersom de overlapper.)

Kontakt avisen dersom du har spørsmål

Hvis du har spørsmål, kontakt avisen: https://www.oa.no/kundesenter

Laget med Bagera

Arrangementene i avisens kalender er hentet fra kalenderappen Bagera, som igjen samler arrangementer fra flere brukerskapte kilder. Bagera er basen for kalendersidene i alle Amedias aviser.

Bagera er en webapp - det vil si en tjeneste som funker i nettleseren. For å få den som app, går du til bagera.no i nettleseren på smarttelefonen din og bokmerker/legger den på hjem-skjermen. Bagera viser deg det som skjer rundt deg nå, der du befinner deg og oversikten over hva du og venner skal.