Til info: Templates velges når man starter et nytt prosjekt via sitt EGET Team og workspace. Det er veldig viktig at man IKKE åpner templaten og begynner å redigere denne direkte fra TEMPLATE-området i Vev.

Denne seksjonen fjernes deretter.

Community

TRE GENERASJONER: Fra venstre: Tor Erling Ruen, Jan Håvard Ruen, Erling Ruen, Øivin Ruen og Anders Ruen.

Annonsørinnhold fra

Font, Logo, Text

50 år med kvalitetsmøbler og unik service fra Ruen-familien

Da Erling Ruen (85) startet møbelbutikk i 1970 hadde han aldri trodd at han 50 år senere kunne se tilbake på en familiebedrift over tre generasjoner, med stor suksess flere steder i landet.

- Dette er litt uvirkelig. Jeg hadde ikke trodd det skulle bli sånn, forteller gründeren Erling Ruen som er tydelig både rørt og stolt, mens han følger med på barnebarna som nettopp har tatt over driften av Ruen Møbler og de tre Møbelringen-butikkene på Raufoss, Dal og Lillehammer.

Det finnes knapt nok en familie med stoltere møbeltradisjoner i Mjøs-regionen. Det hele startet med Erling og kona i en liten møbelbutikk i Hunndalen på Gjøvik. Fem år senere ble også Erlings bror, Kristian med. Mot slutten av 70-tallet bygde de to brødrene et nytt bygg litt lengre opp i Hunndalen. Etter å ha flyttet til Ru-Bo senteret gikk omsetningen til værs for Ruen-brødrene.

- De to var noen skikkelig kremmere. Vi hadde aldri vært der vi er i dag hvis det ikke hadde vært for dem. Den gang, som nå, var det kundeservicen de satset alt på, forteller barnebarnet Anders (41) som nå drifter Ruen Møbler sammen med søskenbarnet Jan Håvard (33).

"

Min far satt på kne hos Ekornes i ti år, uten å få dem inn. Det ble en liten telefon til han da vi landet den avtalen.

Morten Ruen

- Som en egen familie

I butikken på Raufoss er det Tom Are Østberg som er avdelingsleder. Han startet der i 2018, men har lang historie med Ruen-familien ettersom han startet på lageret på Ru-Bo hos familien i 1989.

- Jeg kjenner dem på godt og vondt, sier Østberg og ler.

- Å få være en del av det de har fått til er veldig moro. Det er litt ekstra prestisje, og vi må bare dyrke dette videre.

Etter å ha jobbet ti år hos leverandør kjente Tom Are savnet etter møbeldrift, og ikke minst Ruen-folka. Han stortrives på butikken på Raufoss hvor de er en sammensveiset gjeng.

- Det blir som en egen familie.

AVDELING RAUFOSS: Bakerst fra venstre: Anders Ruen, Jan Håvard Ruen, Øivin Ruen, Tom Are Østberg, Erling Ruen, Ann Guro Eriksen Hagen, Tom Kristoffersen, Tor Erling Ruen, Arnfinn Sinnerud og Hanne Haugen Andersen..
Social group, Team
AVDELINGSLEDER: Tom Are Østberg på Møbelringen avdeling Raufoss.
GODT MILJØ: Hanne Haugen Andersen og Tom Are Østberg har det supert på jobb.
  • Adresse: Storgata 19, 2830 Raufoss

  • Telefon: 611 59 770

  • Åpningstider:

Mandag til fredag: 10 - 18

Lørdag: 10 - 15

Søndag: Stengt

  • Følg Møbelringen Raufoss på Facebook HERfakta

Møbelringen Raufoss

- Som å hoppe etter Wirkola

Etter å ha startet opp Bohus-kjeden og etterhvert Idé-kjeden (Skeidar) på 80- og 90-tallet, var det i 1997 tid for en ny generasjon Ruen ved roret. Samme år som Øivin (sønn av Erling) og Bjørn (sønn av Kristian) tok over driften, solgte de imidlertid alt til Skeidar, og hele Ruen-familien sluttet med salg av møbler.

Ett år uten møbelprat ved familiebordet var nok. Denne gangen var det Erlings andre sønn, Morten som ville fortsette eventyret til Ruen-familien.
Med hjelp av kona Marit og sønnene Pål Erik, Jan Håvard og Tor Erling, startet Morten Sovesenteret AS i nedslitte lokaler på Gjøvik.

Fokuset ble på seng og madrasser. Morten innrømmer at det var med skrekkblandet fryd han turte å satse på drømmen, med tanke på den store suksessen faren, onkelen og søskenbarna hadde hatt før han.

- Det var som å hoppe etter Wirkola, men jeg syns også det var spennende og vi tjente penger fra dag én.

Det var også her Morten la grunnlaget for den store suksessen Ruen Møbler fortsatt har nå over tjue år senere.

- De pengene vi tjente ble ikke brukt, men investert igjen i det vi ser her i dag. I dag er vi gjeldsfrie og har god egenkapital. Det er takket være starten vi hadde med Sovesenteret og mentaliteten om å bygget stein på stein, forteller Morten.

"

Jeg husker godt etter skolen de dagene det kom en semitrailer med varer. Da var det bare å begynne å bære, hvis ikke kom jo ikke pappa hjem om kvelden.

Jan Håvard Ruen

MIMRER TILBAKE: Morten Ruen (t.v.) ser i albumet til Ruen Møbler sammen med sønnene Tor Erling Ruen og Jan Håvard Ruen.

Satt på kne for å få Ekornes

I 2005 ble Sovesenteret AS til Ruen Møbler igjen, samtidig som de utvidet med å slå ned veggen til nabolokalet i Gjøvik sentrum. Flere gode leverandører ville nå ha innpass hos møbelbedriften.

- Min far satt på kne hos Ekornes i ti år, uten å få dem inn. Det ble en liten telefon til han da vi landet den avtalen, minnes Morten og gliser.

I 2008 ble Ruen Møbler en del av Møbelringen og året etter kjøpte Øivin seg inn igjen i selskapet. Januar 2010 kjøpte brødrene driften og lokalene på Raufoss, der de er i dag. Siden den gang har Ruen-familien aldri sett seg tilbake.

Ny avdeling på Dal i 2011 og Lillehammer i 2016.

Utmerkelsen “årets bedrift” på Toten i 2018 ble det siste før Morten og Øivind trådte til side.

LANG HISTORIE: Morten Ruen er stolt av det han og resten av familien har oppnådd med Ruen Møbler.

Oppvokst i møbelbutikk

Fra og med 2019 er det tredje generasjon Ruen ved Anders og Jan Håvard som har stått ved roret. De har begge, sammen med Tor Erling, gjort sin innsats på gulvet fra dem klarte å gå, og har fått kundeservice og møbeldrift inn under huden fra ung alder.

- Jeg husker godt etter skolen de dagene det kom en semitrailer med varer. Da var det bare å begynne å bære, hvis ikke kom jo ikke pappa hjem om kvelden, forteller Jan Håvard og gliser.

- Vi har båret noen tonn møbler opp gjennom åra, konstaterer Anders.

De ser begge tilbake på en barndom preget av improviserte innebandy- og squash-baner på et eller annet lager eller tilfluktsrom. Sjøl om det er de to som nå skal drive selskapet videre, gir de ikke helt slipp på den eldre garde ennå.

- Vi skal fortsatt bruke dem for alt det er verdt. Vi har jo virkelig fått stresstesta oss også. Etter et halvt år som ledere kom korona, og for første gang i bedriftens historie måtte vi permittere folk. Nå er heldigvis alle tilbake og vi kom oss godt ut av den perioden, sier Anders.

Social group, Team

GENERASJONSSKIFTE: Øvind Ruen (bak t.v.) startet hos sin far Erling Ruen (bak t.h.) på 80-tallet. Nå er det barnebarna Anders og Jan Håvard som tar over ansvaret, mens Tor Erling bidrar "på gulvet".

Og mannen bak den 50 år lange møbelhistorien til familien har stor tro på at barnebarna skal føre Ruen Møbler videre med bravur.

- Det er veldig artig at dem vil drive dette videre, og ikke minst moro å se utviklingen. Jeg får fortsatt rapport hver uke, og følger med, sier Erling med glimt i øyet før han konstaterer at det ikke er bare-bare å være inngift i Ruen-familien.

- Når vi har en samling i familien er det møbler det går i, avslutter han med et smil.

Det er masse gode tilbud i butikken i forbindelse med jubileum nå