Kjøkkenet flyttes utendørs, og jeg innrømmer det glatt; man ser enda lysere på livet. Med til det gode liv hører god mat og godt drikke. Jordens grøde smaker bedre, laksen er rødere, grillen varmere og utvalget av godt drikke større. I dag blir det både hvitt, rosa og rødt i glasset.

Først litt hvitt. Desvignes Petit Chablis har kommet i ny tapning, 2011-årgang. En vin jeg har benyttet ved en rekke anledninger det siste året, både på flaske og som BiB. Vinen er rimelig, under 130 for en Petit Chablis lar seg høre. Den er frisk samt tørr slik jeg liker det. Fine dufter og smaker av sitrusfrukter og epler samt litt innslag av blomstereng og gode mineraler. God alene og nydelig til all sjømat.

Terningkast seks

En ny vin for meg er Wehlener Sonnenuhr Alte Reben Riesling GG 2010 som kommer fra Moseldalen. Jeg må medgi at jeg langt fra er noen typisk forbruker av tyske hvite viner. Årsaken er todelt. For det første; jeg ble servert altfor mange altfor søte tyske viner i min første tid som vinforbruker. Dernest at mange av dem har så lange og vanskelige navn at det «koster» mer å huske dem og holde oversikt. Wehlener Sonnenuhr kommer fra det meget anerkjente vinhuset Prüm. Jeg har testet flere av deres produkter opp gjennom årene, men fordi jeg er notorisk «tørr», så er mange av deres viner for søte etter min smak. Wehlener Sonnenuhr Alte Reben har også litt vel mye restsukker synes jeg, med sine 9 gram per liter. Men det var andre, og yngre medlemmer av «testpanelet», som syntes dette var en fantastisk vin. Og det bør den også være til en pris av nesten 250. Jeg fant en nydelig duft av epler og litt sitrus. Anslaget ble for min del litt for søtt, men vinen har god fylde, god balanse og flott lang ettersmak med fine frukttoner. Jeg lar resten av testpanelet få avgjøre:

Terningkast seks

For kun en drøy hundrings kan du sikre deg Colombelle 2010. Et meget godt kjøp. Produseres av et kooperativ sørvest i Frankrike og er en blend av flere druer, blant annet «konjakkdruene» Colombard og Ugni Blanc, samt litt Listan. Dette gir en frisk vin med god syre. Mest sitrus men også litt fersken som seg hør og bør når vi har med Colombard å gjøre. En rimelig og god terrassevin som også egner seg til lett sjømat.

Sterk femmer

Siste hvite blir Beret Noir St. Mont. For meg et nytt bekjentskap. Denne er også fra samme kooperativet, men med en helt annen blend. Her finner jeg Gros Manseng og de to «lokale» druene Petit Courbu og Arrufiac. Dufter og smaker liflig av tropiske frukter. Bløtt behagelig anslag. Jeg ble egentlig litt imponert! Kun om lag 115 små. Terrassevin.

Sterk femmer

Så litt vin med rosa farge. Østerrikske Resch Schilcher Klassik 2010. For meg en helt ny rosé, som virkelig falt i smak. Flotte dufter av hagebær som rips og bringebær. Laget av drua (Blauer) Wildbacher, ei typisk østerriksk blå drue. Vinen var tørr akkurat slik jeg skal ha den, men den holdt sin frukt hele veien fram. Koster kun 130.

Sterk femmer

Paul Buisse Touraine Rosé 2011 kom også i hus i våres. Mener det var forrige vår vi for første gang smakte denne som kommer fra Loiredalen og er laget av fire deler Gamay og en del Cabernet Franc. En interessant blend hvor du finner så vel litt gress som urter blant røde hagebær. Er tett på en rosé fra Provence/Bandol i farge og smak. Selvsagt tørr. Fin frukt hele veien og imponerende ettersmak. Rimelig med sine 110.

Terningkast seks

Ukas anbefaling blir en rødvin til grillkosen. Weinert Carrascal er bare et funn. En nydelig blend laget av to deler Malbec og Cabernet Sauvignon samt en del Merlot. Det gir en kompleks nydelig vin som fikser alt rødt kjøtt du måtte finne på å legge på grillen. Denne er også utrolig rimelig.

Klink sekser