Vi har ikke hatt anledning til å teste dem i denne omgang, da prisnedsettelsen i hovedsak gjelder fra 1. april, uten at det er årets aprilspøk. Men flere av vinen har vi testet tidligere, så derfor noen anbefalinger.

Fra Puglia kan du nå få en Sinfarosa Primitivo 2006 for kun 80 kroner. Et reint røverkjøp spør du meg. I utgangspunktet kostet den en hundrelapp, og fortjente hver krone - i hvert fall en tidligere årgang vi har testet. En rund og behagelig Primitivo med plomme og kirsebær i skjønn forening. Fint «krydderbitt» i avslutningen. Terningkast seks.

Den andre jeg vil gi en sekser er Chateau St. Cosme Côtes du Rhône 2006. Ja, jeg trives godt med viner fra Rhône-området og dette er en nydelig vin basert på Syrah. Denne er satt ned hele 40 kroner til en hundrelapp. Strålende til så vel vilt som lam. Kompleks bærduft hvor provencekrydder og anis ligger under. Terningkast seks.

Siste sekser blir Mas Collet 2004. Dette er en vin vi har smakt flere årganger av de siste åra. Den er blitt om lag 20 kroner rimeligere og havner også på hundre blank. En blandingsvin med blant annet druene Garnacha, Tempranillo, Carinena og Cabernet Sauvignon. Mørk, tett og med innbydende saftig anslag og hvor smaksløkene blir pirret mens vinene hygger seg i munnen. Typisk kjøttvin.

Det er forholdsvis mange viner som nå får redusert pris, men den siste vi i denne omgang plukker med oss er Shark Bite Cabernet Sauvignon Shiraz, fra Australia. En «folkelig» vin med smak og duft av så vel solbær som skogsbær. Kun 80 kroner. Terningkast fem.

Så over til noen nykommere. Aller først tar vi turen til Sicilia og en produsent ved navn Vigneti Zabù som for meg er helt ukjent. Derfor var det med en viss porsjon spenning vi testet deres Zabù Nero d’Avola 2006. Druen er en typisk drue på Sicilia og gir viner jeg ofte trives med. Mørke, relativt robuste, men med bløtt behagelig anslag. Og slik var denne - som du får for en hundrelapp. En duft av mørke plommer med litt mørke skogsbær og med fine kryddertoner hvor du nok gjenkjenner lakris. En vin som fort kan bli en storselger med sin «folkelige» struktur. Terningkast? Tja, vi havnet på en god femmer.

Ved en tilfeldighet fikk vi smake Ch. Lamothe Réserve Joubert 2005. Visst nok også en nykommer. Tror heller ikke jeg har smakt tidligere årganger herfra, og nye bekjentskaper er alltid spennende. Og hva fant vi? Jo en smakelig Bordeaux laget av en halvdel Cabernet og en halvdel Merlot. Akkurat det er ikke så uvanlig, men en flott kompleks duft hvor vi selvsagt gjenkjente solbær, samt andre mørke frukter og bær. Vi fikk den servert til en filet av elg og det gikk utmerket. Snerpet akkurat passe mot slutten til å takle rødt kjøtt med smaksrik saus. Pris? Svært fornuftige 100. Tett på seks - men terningen havnet på fem.

Ikke helt ny, for vi kjøpte et par flasker ved juletider, men de ble først smakt i påsken så derfor tar jeg den med i dag. Hvem? Jo en av mine spanske favoritter gjennom mange år, Jean León. Her deres Cabernet Sauvignon Reserva 2001. Rett nok må man ut med to lapper, men jeg har et noe spesielt forhold til produsentens viner. Den gamle var vel en av de første, muligens den første som laget skikkelig kvalitetsvin ved hjelp av denne druen i Penedes i Spania. Flott mørk rød klar farge og selvsagt er det solbær som preger duften. Men det er først og fremst kompleksiteten som gjør dette til en «klassevin». Terningkast fem.

Til slutt ukas anbefalinger, som i dag altså blir to, en hvit og en rød. Blant mange gode røde har vi valgt Nipozzano Chianti Rúfina Riserva, som nettopp er ankommet i 2005-årgang. Vi har hygget oss med flere tidligere årganger og mener rett og slett dette er en kjempevin. For hver gang den blir servert, blir den egentlig bare bedre og bedre. Produsenten i Toscana, Marchesi de Frescobaldi, skulle vel garantere for kvalitet. Mest kirsebær, men også fine innslag av avdempede kryddere. En vin som nok tåler å bli skolemoden før den drikkes, selv om den sikkert er drikkemoden allerede. Fikser alt rødt. Terningkast seks.

Men i dag skal vi også anbefale en hvitvin vi nylig har testet. Breuer Rauenthal Estate Riesling 2006 er navnet og prisen er om lag som Nipozzano, det vil si om lag 150. Mannen bak, Georg Brauer, døde for vel 25 år siden og i dag er det sønnene som driver virksomheten videre. For å være helt ærlig. Det er svært lenge siden vi har smakt en så god hvitvin. De som er virkelige vinkjennere vil sikkert si at denne bare vil bli bedre med åra, men «lell da gut». Dufter frukter og mineraler lang vei. Mest gule epler, men det finnes så mye annet godt her også. Denne må vare prøves. Terningkast seks.