Gå til sidens hovedinnhold

Kle deg godt! Ferieværet i Oppland blir skikkelig kaldt

Artikkelen er over 3 år gammel

Det er ventet kaldt vær med temperaturer ned i 20 minusgrader enkelte steder i Oppland neste uke, melder Meteorologisk institutt.

Det har vært en grå start på vinterferien, med et nedbørsområde over hele østlandet siden lørdag. Mange steder drysser det fortsatt litt ut fra skyene.

– Men nedbørsområdet er nå i ferd med å trekke seg sørøstover, og vi forventer ganske så pent vær til kvelden, sier vakthavende meteorolog Per Egil Haga.

Når skydekket letter, er det ventet perioder med sol. Samtidig vil temperaturen gå ned.

– Mandag morgen vil bli ganske kald, med temperaturer ned i 14–15 kuldegrader enkelte steder, kanskje enda lavere. Den kalde værtypen vil også holde seg de neste dagene. Torsdag morgen er det ventet helt ned i 20 kuldegrader noen steder i Oppland, avhengig av hvordan det går med skydekket, sier Haga, og anbefaler folk å kle seg godt.

Desto mindre skyer, desto kaldere blir det altså. Ifølge meteorologen vil det være forsvinnende lite nedbør fram til torsdag, bare litt puddersnø av og til. Årsaken er det kraftige høytrykket som ligger over landet. Men neste helg er det mye som tyder på at dette høytrykket vil svekkes noe. Da er det også store muligheter for mere skyer og nedbør. Men det blir snø som det er lett å måke, skal vi tro Haga.

– Det kan komme noen få centimeter med snø etter torsdag, men det vil være av det lette slaget, som nærmest blåser bort når man puster på den, konkluderer han.

Kommentarer til denne saken