Publikum raser etter at Vinjerock ble utsolgt på 30 sekunder

Ordinære billetter ble revet unna på sekunder fredag. Publikum henvises nå til sponsorenes konkurranser som eneste mulighet til å få tak i billetter. Arkivbilde

Ordinære billetter ble revet unna på sekunder fredag. Publikum henvises nå til sponsorenes konkurranser som eneste mulighet til å få tak i billetter. Arkivbilde

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Så skjedde det igjen. Det populære musikkfestivalen Vinjerock på Eidsbugarden var utsolgt på sekunder. De aller fleste av festivalen 3000 pass var dermed borte. Klok av skade fra tidligere hadde mange satt seg ved pc-en eller satt klar med mobilen for å sikre seg billett. Men for mange hjalp det ikke at de var ute i første sekund.

«Du og du! Nok ein gong forsvant billettane til Vinjerock 2016 i ei rasande fart! Men fortvil ikkje om du ikkje om fekk tak i billett, fleire samarbeidspartnarar kjem til å legge ut konkurransar i tida som kjem!» skriver arrangøren i sin statusoppdatering.

Responsen uteble ikke i kommentarfeltet.

– Kanskje dere burde vurdere en alternativ måte å selge bilettene på til neste år, alle skjønner det er større etterspørsel en tilgang, men å sitte som en idiot å trykke refresh på nettsiden til ticketmaster blir i allefall ikke jeg å gjøre mer, skriver en skuffet mann.

– Det kan virke som om Vinjerock er for de få privilegerte som har kontakter og er sponsorer? undrer en kvinne.

– Man begynner jo å stille spørsmål til hele bestillingssystemet når det virker tilnærmet umulig å få billetter år etter år selv om man sitter klar på slaget 1200! skriver en mann.

– Hei, jeg trodde ikke det var mulig at når vi sitter 2 stk i familien og velger 2 bill 5 sek over 12 så er det ikke mulig å få kjøpt. Dette er BINGO!!! og blir egentlig bare negativt, skriver en annen.

Vinjerock skriver dette i en statusoppdatering: «Til alle dykk som ikkje fekk billett: Alle billettane vart reservert nesten med ein gong dei vart lagt ut for sal, det er mange som vil kjøpe og pågangen er dermed særs stor»

– For oss er det fantastisk å drive Norges kanskje mest populære rockefestival, sier leder for Vinjerock, Julie Forchammer til OA.

– Samtidig er det leit at mange som har lyst til å komme hit, ikke fikk billett, sier hun.

– Men vi har bare 3000 festivalpass til sagt, mest på grunn av transport, logistikk, sikkerhet og at området ligger inne i Jotunheimen.

– På Facebook har dere fått en del kjeft ...?

– Ja, vi får noen reaksjoner. Til dem kan jeg si at vi ikke er noen VIP-festival, som har reservert masse billetter på forhånd. Det er ikke vår strategi. Det andre jeg kan si er at vi snart skal finne våre flere hundre frivillige. De som melder seg der og får napp, får et festivalpass. I tillegg la vi ut 200 billetter i forhåndssalg i Valdres. 150 av disse ble solgt, sier Forchhammer.

Når det gjelder nettsalget av billetter, sier Forchammer at de som får napp på billett, automatisk reserverer sine billetter. De må betales i løpet av 20 minutter. De aller fleste betaler, og det er svært få billetter som blir ledige igjen etter denne fristen.

Artikkeltags