Gå til sidens hovedinnhold

Vind og Gjøvik-Lyn inviterer til jentecup i fotball: – Vi gleder oss veldig!

Artikkelen er over 1 år gammel

Jentefotballen blomstrer i Gjøvik, og i april samarbeider Vind IL og FK Gjøvik-Lyn om en ny cup – bare for jentelag.

– Vi gleder oss! Det blir moro med en cup bare for jenter, sier et knippe fotballspillere fra de to klubbene.

Vind, Vardal og FK Gjøvik-Lyn har samarbeidet i to år om damelag i byen, med gode resultater. Nå har Vardal trukket seg ut, mens de to andre har styrket samarbeidet.

Gode resultater har også klubbenes jentelag oppnådd, med KM-titler i alle klasser fra 13 til 17 år. I jenter 17 år vant samarbeidslaget Vind/Vardal/Gjøvik-Lyn, mens Vind og Vardal samarbeidet om 13-årslaget som ble kretsmestere. FK Gjøvik-Lyn tok KM-tittelen i klasse 14 og 15 år.

– Jentene har selv etterspurt en jentecup, og det var jentespillerne selv som etterspurte en slik turnering, forteller Hanna Håker i FK Gjøvik-Lyn.

Nok baner

Som sagt, så gjort. Helga 18. og 19. april blir det jentefotball både på Gjøvik stadion og på Vind idrettsplass for spillere i alderen 6 til 13 år.

– Slik som vinterværet har vært til nå, kan det hende vi har to baner til rådighet på Gjøvik stadion, fortsetter Hanna Håker.

– Og vi har for forhåpentligvis både kunstgressbanen på Vind og en nierbane inne i den nye hallen til rådighet, supplerer Geir Ole Larsen.

Begge lederne ivrer for jentefotball i de to klubbene og synes det er på høy tid at noen tok initiativet til en egen cup bare for jenter. Biri IL måtte legge ned sin jentecup for noen år siden på grunn av manglende påmelding.

– Vi i klubbene syntes det var en strålende idé, sier styreleder Geir Langedrag i FK Gjøvik-Lyn.

– Jentene fortjener en skikkelig pangåpning på sesongen. En av hovedmålsettingene til klubben er å legge til rette for at jentene skal ha like gode rammer som gutta med hensyn til ressurser, treningstider og andre behov, sier Langedrag.

Mange dedikerte

Også daglig leder i Vind IL, Ketil Gjerde, ønsker den nye turneringen velkommen.

– Den viktigste jobben med å løfte tilbudet til jentene gjøres av de frivillige trenerne i klubbene. Vi i Gjøvik-fotballen har vært heldige med mange frivillige trenere som gjør en kjempeinnsats for å gi et godt tilbud, sier daglig leder i Vind IL Ketil Gjerde.

En av dem er Geir Ole Larsen, som har ti år bak seg som trener for jentespillere i Vind IL.

– Det er artig å jobbe med så dedikerte spillere som vi har i Vind. Selv om vi har vært lenge i fotballen, lærer vi jo mye om hvordan en må jobbe inn mot jentegrupper, sier han.

Sammen med Geir Sollie og Stein Erik Waal trener Larsen Vind/Vardals J14-lag som ble kretsmestere i fjor.

Kommentarer til denne saken