Gå til sidens hovedinnhold

Vind ILs samarbeid med Vålerenga har gitt resultater

Klubbens spillere trener med Vålerengas G14-lag – og sist uke deltok flere trenere fra Oslo-klubben på et stort trenerforum på Vind.

I alt 27 trenere, de aller fleste fra Vind Il, men også noe fra naboklubben SK Gjøvik-Lyn, deltok på mandagens samling, som var et ledd i samarbeidet Vind Il og Vålerenga Fotball har hatt den siste tida.

Det var en faglig samling, i tillegg til en demonstrasjonsøkt med et ungdomslag fra Vind, samt gjennomgang av treningsplanlegging og metodikk som brukes på Vålerengas akademi og ungdomslag.

Fra Vålerenga Fotball stilte Torstein Schutte, som er hovedtrener G16 og ansvarlig for klubbsamarbeid, David de Sousa Ribeiro, assistenttrener for Vålerengas eliteserielag og Mohammed Dajani, fysisk trener i Vålerenga.

Sistnevnte ga en presentasjon av verktøy som brukes i fysisk trening for ungdomsspillere. Samlingen ble avsluttet med en fotballøkt i GOBB Arena.

Spilte for Vålerenga

Samarbeidet mellom Vind IL og Vålerenga innebærer også at spillere fra Vind kan delta på treninger i regi av Vålerengas U14-lag. I år har 2007-gutta Peder K. Kummen, Jørgen Tungvåg og Preben Åsengen vært med.

Alle tre er ivrige fotballspillere på Vinds G14 lag som trenes av Jonas Bjorbækmo, og har deltatt både på sone og kretstilbud lokalt, og har hatt et ekstra tilbud med klubbens G16-gruppe.

Peder ble i tillegg tatt ut til spill i nasjonal G14 serie for Vålerenga mot Mjøndalen og Ull/Kisa. Trenerne i Vålerenga gir gutta fra Vind gode skussmål, og Peder K. Kummen fikk gode tilbakemeldinger for bidrag i det offensive spillet.

Viktige impulser

Sportslig leder i Vind IL, Morten Skjærstad, synes det er positivt at Vind-spillerne får mulighet til å delta på opplegget i regi av Vålerengas akademistab:

– Det er liten tvil om at Vålerenga har utviklet et av de ledende fotballakademiene i Norden, og fagfolkene har veldig mye å bidra med for spillerne. Spillerne som får delta på disse tiltakene får viktige impulser fra medspillere på høyt nasjonalt nivå som de kan ta med seg tilbake i treningshverdagen på Gjøvik, sier han.

– Det er også et kvalitetsstempel for oss som klubb at spillerne som har hverdagen i våre lag kvalifiserer til spill på høyeste nasjonale nivå. Det må vi ta som et tegn på at det jobbes godt i sportslig avdeling på fotball – og at vi har spillere i klubben som har forutsetninger og ønske om å ta steget inn i toppfotballen. Det er mulig – velger vi å leve etter – å kombinere gode, brede fotballtilbud med at vi ivaretar de som ønsker å satse fult og helt på fotballen, fortsetter Skjærstad.

Les også

Raufossturneringen i fotball: Yppet seg mot storvokste Hamar-gutter

Ekstremt godt tilbud

Leder i Vind IL fotball, Eivind Merok, er fornøyd med at spillerne fikk prøve seg i hospitering etter en lang periode med koronastans.

– Vi har sendt spillere inn på tiltak i en to-tre år nå og alle tilbakemeldingene fra foreldre, spillere og trenere tyder på at dette er et ekstremt godt tilbud for spillerne. Det er viktig for oss som klubb å tilrettelegge for alle spillerne i klubben. Vi i Vind er veldig stolte av at vi klarer å lage et tilbud som mange vil være med på godt inn i ungdomsårene. I et typisk årskull på Vind har vi et stort spenn i hva ungdommene ønsker å legge inn i fotballen. Det betyr at vi har spillere som satser ene og alene på fotballen – og spillerne som bare har tid til en trening og en kamp i uka på grunn av annen aktivitet. Med ekstratilbud om hospitering inn i Vålerengas grupper kan vi tilrettelegge for gutte- og jentespillerne våre, sier Eivind Merok.

Les også

Raufoss-jenter mot strømmen: – Vi ønsker å være et raust lag

Kommentarer til denne saken