I det iskalde vinterværet på Vind idrettsplass stakk kvinnene fra Kjelsås først av med stafettgull. Gutta ville ikke være noe dårligere, og gjentok suksessen.

På forhånd var det forventet at gutta i Kjelsås idrettslag skulle være med i kampen om gullet. Favorittstempelet ble enda klarere da Lyn tidlig havnet i et uhell. Sedeniussen brakk staven, og Lyn klarte aldri å hente seg inn igjen.

Edvard Sandvik og David Thorvik gjennomførte hver sin gode etappe, og dermed ble det en enkel jobb for Edvard Moseby å gå inn til gull på Vind.

Sterk plassering for Vind IL

Vind IL endte på en 7. plass, et resultat som i aller høyeste grad er godkjent. Simen Christoffer Ramstad gikk en god førsteetappe for de oransje, og vekslet inn Mårten Soleng Skinstad kun tolv sekunder bak teten.

– Dette var kjempegøy. Ordentlig moro å gå på hjemmebane. En topp-ti-plassering i dag føles nesten som en medalje i dag. Det er en veldig god plassering, sier Ansgar Evensen til OA.

Simen Christoffer Ramstad fikk også en god opplevelse på Vind søndag.

– Dette har vi drømt om siden 2009, sier Ramstad etter en sterk prestasjon av Vind-gutta.

Skinstad startet den andre etappen godt, men fikk det etter hvert tungt med å holde følge i toppen. Også han er meget fornøyd med søndagens innsats.

– Det var ekstremt mange langs løypene som heiet, og det er klart at man blir gira og revet med av det, sier Skinstad.

Ansgar Evensen, som kom til finalen i torsdagens sprint på Vind, gikk ankeretappen for Vind-gutta. Evensen gikk forbi flere lag, og gikk i mål 3.04,3 etter Moseby og Kjelsås. I spurten slo Evensen landslagsløper Sjur Røthe som gikk for Voss IL.

Tett i medaljekampen

Ingen kunne gjøre noe med gutta i Kjelsås, men det ble uhyre jevnt i kampen om sølv og bronse. Da det gjenstod 100 meter var fortsatt fire lag med i kampen om medaljene.

Harald Østberg Amundsen fra Asker gjorde en formidabel jobb med å innhente konkurrentene foran, men da spurten kom var ikke kreftene tilstrekkelig. Simen Myhre spurtet inn til Sølv, mens Håvard Hovde spurtet inn til bronse for Mjøsski.

Bronsen er av det historiske slaget for Mjøsski. Den lille skiklubben fra Brumunddal har aldri maktet noe lignende.