Skulle ut og spise en hyggelig middag med mine foreldre fredag kveld, men hva møter meg i sentrum av byen: Lovløse tilstander.

Folk hadde parkert overalt! Knapt en p-plass var å oppdrive, og flere kjørte rundt som en hauk på jakt etter en flekk å parkere bilen på. Det var helt utrolig å se hvor egoistisk mange parkerte denne kvelden. Folk hadde parkert foran innkjørsler til folks bakgårder. De sto inntil, og oppå, fotgjengerfelt. De sto utenfor p-felt på p-husets øvre plan, så det knapt var mulig å gjøre rundt.

De sto på all stans forbudt-felt. På parkering forbudt-felt. Og nesten verst; også på HC-parkeringsplasser – uten å ha et blått HC-bevis liggende synlig i frontruta.

Og hva gjør at folk glemmer sunn fornuft, driter i hensyn til andre folk og har fullt fokus på seg selv og egoet sitt for en konsert i Fjellhallen? Jo, fordi de vet at kommunen ikke bryr seg og gladelig tillater det. Folk vet at kommunens parkeringsvakter ikke jobber etter klokka 15, og fra da av er det fritt vilt hvor man parkerer.

Bøter blir det jo ikke, og det får ingen følger, for andre enn de med nedsatt funksjonsevne og behov for en HC-parkeringsplass. Og nettopp det hadde jeg denne kvelden. Det var utrolig frustrerende å se alt av sentrums HC-plasser var opptatt, og at majoriteten av bilene som sto der, sto ulovlig.

Hva går det av folk? Og hvorfor gjør ikke kommunen noe for å håndheve trafikkreglene under slike arrangementer?

Selv skulle jeg ønske kommunen var sitt ansvar mer bevisst, men også at det var mulig for folk flest å ta gode bilder av bilene som står ulovlig parkert og sende kommunen slik at de kan få gitt disse egoistene en smekk. Det må jo gi masse i inntekter! Men aller mest ville det gitt akseptable forhold i byen under arrangementer, men også ellers, for dette skjer også på kveld og natt en vanlig hverdag, og har fått lov til å gro til å bli en stygg uvane.