(Avisa Oslo) Det bekrefter Sigurd Fredeng i Gamle Oslo Frp overfor AO, som altså kommer til å stille benkeforslaget lørdag.

– Det har jeg, og det er han veldig klar over og glad for, sier Fredeng om Hagen.

– Jeg mener at vi må ha de tre beste kandidatene på topp, og da er John (Helgheim red. anm.), Christian (Tybring Gjedde. red. anm.) og Carl de tre jeg mener er de beste.

I fjor kjempet Carl I. Hagen seg til førsteplass på Oppland Frps valgliste.

Fredeng legger til at han tror nominasjonskomiteen var delt i sin innstilling da Aina Stenersen ble innstilt som tredjekandidat på Oslo Frps stortingsliste. Han understreker også at han mener Stenersen er en god kandidat.

– Begge to er veldig dyktige. Det blir som en fotballkamp hvor du har to spillere som kjemper om den beste plassen. I dette tilfellet mener jeg Carl er bedre, for han kan få tvilere ned fra gjerdet, få folk som har stemt på oss tidligere til å stemme på oss igjen, og trekke til seg nye velgere.

– Slik du vurderer situasjonen, tror du Hagen har mulighet til å vinne nominasjonskampen?

– Det tror jeg så absolutt. Hadde jeg ikke trodd det, hadde det ikke vært noe vits i å kjempe for det heller. To gode kandidater, men med Carl sin erfaring tror jeg han vil trekke flere velgere enn Aina. Men uansett vil det bli en god og fin valgkamp.

Nominasjonskomiteens leder Peter N. Myhre bekrefter overfor Avisa Oslo at Hagen har takket ja til benkeforslaget.

Forut for samtalen med Myre, spurte avisa Carl I. Hagen om det stemmer at han kommer til å utfordre om tredjeplassen. Dette uten å få bekreftelse fra hans side.

– Det får du se på lørdag, svarte Hagen.