Vil du tjene en slant på å notere bilskilt?

STILLER DU? – Vi trenger folk til trafikktelling kommende onsdag, opplyser arealplanlegger Ole Tveiten i Vestre Toten kommune.

STILLER DU? – Vi trenger folk til trafikktelling kommende onsdag, opplyser arealplanlegger Ole Tveiten i Vestre Toten kommune.

Vestre Toten trenger folk til å telle trafikk.

DEL

Raufoss sentrum er sterkt trafikkert. Nær 11.000 biler kjører gjennom Storgata hver dag. Det er omtrent det dobbelte av trafikken på nye Riksvei 4 forbi Raufoss.

Men hvor kommer folk fra? Og hvor skal de? Og hva gjør de egentlig i Raufoss? Disse spørsmålene skal besvares. Svarene er av verdi for den pågående areal- og transportplanen for nettopp stedet som nylig fikk bystatus.

60 må i sving

For å få til det, må Vestre Toten kommune ha seksti personer i sving med blokk og blyant kommende onsdag, den 4. september.

– Halve laget er klart, men vi trenger ytterligere tretti personer som vil bidra, forteller arealplanlegger Ole Tveiten.

Tellingen skal foregå mellom 06.30 og 09.00 og mellom 15.00 og 17.00 denne onsdagen. Mandagen i forkant vil deltakerne få instruksjoner.

De som melder seg til tjeneste vil få en liten godtgjørelse på et par hundre kroner timen, sier Tveiten.

– Kanskje en fin dugnad for et idrettslag.

Stor datamengde

Deltakere må være over 16 år. De vil bli plassert ut ved strategiske punkter i Raufoss, for å notere de tre bakerste sifrene på bilskiltene.

– Det vil gi en stor mengde data som vi senere kan analysere for å danne oss et bilde av hva folk med bil faktisk gjør i Raufoss. Målet er at kartleggingen vil føre til tiltak som bedrer trafikksituasjonen i sentrum, sier Ole Tveiten.

Interesserte bes ta kontakt med Vestre Toten kommune.

Artikkeltags