Gå til sidens hovedinnhold

Vil du bli besøksvenn?

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Mange mennesker føler seg alene og ønsker å ha noen å treffe og prate med, ta en kopp kaffe med, rusle en tur, gå på kino eller gjøre noe annet sammen med.

Gjennom Røde Kors kan du bli kjent med en person som gjerne vil besøke deg. Han/hun forteller at de vil være besøksvenn fordi det er hyggelig å prate med folk, bli kjent med nye mennesker, at de er glad i eldre og at de ønsker å bidra til at folk har et bedre liv. Mange av våre besøksvenner er selv blitt pensjonist eller uføretrygdet og ønsker å bruke den frigjorte tida på en god og meningsfull måte. De sier litt forskjellig, og er både unge folk og godt voksne, kvinner og menn.

Besøkstjenesten snakker med både de som vil være besøksvenn og de som vil ha besøk. Vi prøver å koble sammen de vi tror kan ha glede av hverandre. Den frivillige skriver under på en taushets- og etikkerklæring.

Ta kontakt via Røde Kors nettside eller telefon hvis du vil vite mer eller melde deg på. Vi trenger flere besøksvenner og vi ønsker å nå fram til flere brukere.

Kommentarer til denne saken