I juni er det PRIDE-måned, en feiring av skeiv kjærlighet og kjønns- og seksualitetsmangfold. Innlandet Unge Venstre ønsker at alle kommuner i Innlandet skal heise pride-flagg i juni. Det skriver Unge Venstre i en pressemelding.

– Om kommunene heiser pride flagg vil dette sende tydelige signaler om mangfold og solidaritet. Det handler rett og slett om å vise at man som samfunn og kommune anerkjenner en menneskerettighet som har blitt kjempet hardt for helt fram til i dag, sier Petra Engelien, 1. nestleder i Innlandet Unge Venstre.

I fjor endret Stortinget på den nasjonale flaggloven, og en del av den kontroversielle endringen var nettopp å inkludere PRIDE-flagget i det nasjonale regelverket for offentlig flaggheising.

– Dette vil være er et veldig bra tiltak. Nå kan vi jo som sagt fremme solidaritet og mangfold gjennom å heise flagget i kommunene, sier Venstre-politikeren.

– I år er det også 50 år siden homofilt ekteskap ble avkriminalisert i Norge, som gjør dette året til en god anledning å begynne regnbueflagg-heisingen.

Den unge politikeren er ikke bekymret for skeptikerne, hun mener tvert imot det er et argument.

– At skepsisen til heisingen av PRIDE-flagget er enda en grunn til at vi bør heise det. Dette er fordi skepsisen skyldes fremmedfrykt, noe vi kan kjempe mot ved å nettopp heise flagget også i offentlige bygg, sier Engelien.