Gå til sidens hovedinnhold

Vi streiker for pensjon fra første krone

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Siden 29. mai har Delta-medlemmer ved fire sykehus vært i streik. Vi streiker sammen med flere andre fagforbund fordi arbeidsgiverne nekter våre medlemmer rettigheter som kommunalt ansatte har.

Dette er urettferdig og urimelig.

Vi i Delta streiker fordi våre medlemmer, og kollegaer, i små stillinger ikke får en sjanse til å opparbeide seg pensjonsrettigheter.

Vi streiker fordi denne praksisen oftest rammer unge kvinner. Og fordi denne praksisen rammer de som tjener minst.

Vi streiker altså ikke for å få mer enn andre, men vi streiker for likebehandling og rettferdighet.

Deltas medlemmer streiker for hun som har en stilling mindre enn 20 prosent, og som har kommet i unåde hos arbeidsgiver slik at hun ikke får flere løse vakter. Selv om hun bidrar til at helgene går rundt på sin avdeling, så skal hun altså ikke få opptjent verken alderspensjon, uførepensjon eller etterlattepensjon.

Deltas medlemmer streiker for ham som endelig fikk 100 prosent stilling. Som etter lang tid i flere små stillinger hvor han tidvis fikk brev om at han ikke lenger var innmeldt i pensjonssystemet. Han streiker for de som kommer etter ham.

Vi streiker for henne som gikk i flere år som ringevikar, og hver gang hun kom under 20 prosent stilling, så ble hun utmeldt av vår pensjonsordning. Nå streiker hun for andre.

Vi streiker for våre medlemmer og kollegaer som sover med mobiltelefonen under puten fordi de aldri vet når de skal jobbe. Og som aldri vet om de får jobbet nok timer.

Vi har så langt i streiken fått mye støtte. Både fra publikum, og fra andre yrkesorganisasjoner. Men også fra mange ledere. Slikt varmer.

Da gjenstår det bare en steil Spekter-organisasjon igjen: Gi våre medlemmer pensjon fra første krone. Ellers er vi redd vi mister akkurat de ansatte vi trenger.

For det finnes faktisk grønnere enger.

 

vibeke bjørkeli

Hovedstyre Delta

Følg på: Facebook

Kommentarer til denne saken