Vi må garantere for Vitensenteret

Av
DEL

MeningerTakk til NHO Innlandet som fikk oss med på en spasertur med næringslivsaktører i Gjøvik! Den gir oss nyttig informasjon om tingenes tilstand. Jeg fikk blant annet gå med Elisabeth Erlimo, administrerende direktør ved Vitensenteret Innlandet. Det gledet meg å høre at de har god aktivitet. Likevel var det foruroligende å høre at Innlandet fylkeskommune så langt ikke har kommet med klare signaler om hva som skal skje med den fylkeskommunale støtten til senteret etter at avtalen går ut snart. Her er det bare en ting å gjøre for dem som stiller til valg ved fylkestingsvalget; garanter for støtten!

Det er slik at dersom Forskningsrådet skal gi støtte til Vitensenteret, må de være sikret en finansiering der 20 prosent kommer fra kommuner og fylkeskommuner. Hvis det er slik at vi mener noe med realfagssatsing og skal sørge for at vi får en generasjon elever som er interessert i matematikk, biologi, fysikk, kjemi, geofag, informasjonsteknologi og astronomi, må vi sørge for at Vitensenteret får de nødvendige midlene til disposisjon. Fra før av vet jeg at interessen fra Hedmark for senterets aktiviteter har vært svært laber. Når vi nå skal inn i en fusjon av fylkene, der det skal spinkes og spares for å oppnå drømmen om et større byråkrati og lengre avstander mellom folk, må vi politisk presse fram en ny avtale som garanterer at Innlandet fylke legger pengene på bordet.

Fra Gjøvik kommune legger vi 525.000 kroner på bordet årlig i den samarbeidsavtalen som er skrevet med Vitensenteret. (Vi ga 775.000 kroner i 2018). Det gir oss hvert år anledning til å sende 60 grupper fra våre grunnskoler til senteret for å oppleve det spennende innholdet der. Lærere får også anledning til å være med på kurs der for å lære mer, blant annet om programmering. Også fra vår side må vi se om det er mulig å øke støtten når samarbeidsavtalen går ut i 2021, slik at vi er med og sikrer Vitensenterets videre drift.

Torvild Sveen,

1.-kandidat, Gjøvik Senterparti

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags