Gå til sidens hovedinnhold

Vi inviterer til turopplevelser for hele familien

Artikkelen er over 1 år gammel
Innsendt

Med stengte barnehager, skoler, arbeidsplasser, treningssentre m.m kan naturen gi hele familien positivt innhold å fylle dagene med. Kanskje det er nå i disse koronatider du kan gjøre deg bedre kjent i i lokalmiljøet og sti-nettet til "UtpåTur"-gruppa i Nordre Land Helselag på Dokka. Det blir lange og kjedelige dager for mange. Nyhetsbildet er dystert og vi trenger påfyll av positive opplevelser. Lett tilgang på tur- og friluftsområder nær deg, gjør det lettere å være aktiv. "UtpåTur"- gruppa har i 13 år fristet mange med fine turstier, godt spredt i kommunen vår, med stor suksess.

Sist sesong var det 22.000 registreringer totalt i turbøkene. Nå retter vi blikket mot de som er "nybegynnere i turopplevelser" og tilbyr helt gratis vår fine turfolder, som inneholder 16 turer med beskrivelse, kart og nyttig informasjon. Disse gratis turmappene gjelder ikke for å motta sesongpremie, men som en oppmuntring til nye turgåere, og forstå helsegevinsten av fysisk aktivitet.

Gratis turfolder finner dere i postkassen på Torpa/Nordre Land Frivilligsentral på Dokka stasjon.
Vi anbefaler også Folkestien som starter ved Bergfossenteret som går langsmed vakre Dokkaelva. Planetstien på Lands museum er også verdt et besøk, her kan du gjøre deg kjent med de mest kjente planetene i vårt solsystem. Plansjer med bilder og tekst forteller om det facinerende universet.

Flere av kartmappenes turstier går til høydedrag med flott utsikt. Det finnes 5 gapahuker og det er godt med sitteplasser til en stor familie. Her kan dagens lunsj inntas i fin natur og frisk luft. Husk å skrive dere inn i turboka, som ligger i registreringskassene ca. midtveis på turstiene.

Til barn og unge som har lite å finne på og som kjeder seg, inviteres til litt koselig tidsfordriv: Lage tegninger med div. temaer: Hver og en tegner det de har lyst til, gjerne på flere ark. Noen tips kan være påske, vårtegn, hopprenn, skolen/barnehagen min, kjæledyr, ut på tur,koronnavirus, trening, ferie osv. osv

Ta godt vare på tegningene med navn, alder og adresse. Da Norge er friskmeldt leveres disse på Frivilligsentralen hvor vi lager en utstillingsvegg på stasjonen , forhåpentligvis til høsten. Det vil vi markere med noen uttrekks-premier.

Enn så lenge, kom dere ut på turstiene, kos dere med tegninger og ta godt vare på hverandre, sier Hilde Lindahl, daglig leder i Torpa/Nordre Land Frivilligsentral og Karin S Sømoen leder i "UtpåTur"-gruppa i Nordre Land Helselag.
Vi ønsker dere en god tur og husk god avstand.

Kommentarer til denne saken