Heller ikke i år tillater pandemien at vi kan feire nasjonaldagen som vi ønsker. Smittevernrestriksjonene legger en effektiv demper på alle mulige arrangementer, og det er derfor svært få muligheter til å gå ut i gatene og samles på tradisjonelt vis.

OATV gir deg nasjonaldagen fra hele Vestoppland rett hjem i stua. Programlederne Stina Håkensbakken og Knut Befring leder programmet.

Men fortvil ikke, OA-TV gir deg 17. maistemning også i år. Det finnes nemlig en uoffisiell liste over signalarrangementer som skal avvikles, og flere av disse vil du få mulighet til å overvære på oa.no fra morgenen og ut over dagen.

Dertil har OAs reportere i hele distriktet vært i sving både i dagene i forkant og gjennom nasjonaldagen, med å lage reportasjer og intervjuer til årets 17.maisending, som starter klokka 13.00. Her får du være med på alt fra barnetog til russefeiring, taler og bilkortesjer. Det blir selvsagt korpsmusikk, det blir 17.maifeiring hos Landingslaget i USA, vi får besøk i studio av kokkeelever fra Raufoss videregående skole som pynter festkaker, og vi har vært på besøk i øvingsteltet til Urbane Totninger.

Vi tar blant annet for oss de lokale bunadenes opprinnelse, og ser nærmere på fyrverkeriets historie på Raufoss. Dertil har vi reportere ute i distriktet som gir oss glimt fra dagen, i tillegg til flere overraskelser som vi ikke skal røpe på forhånd.

Dere lesere kan også bidra til sendingen og oa.no med glimt fra deres 17.maifeiring. Gjør dere det, er dere med i konkurransen om å vinne billetter til Urbane Totningers show i år. Send videoen til [email protected], eller last den opp til oss gjennom løsningen som du finner på oa.no.

Dagen avsluttes med festfyrverkeri, som du naturligvis også kan se direkte på oa.no.