Gå til sidens hovedinnhold

Vi bygger og omsetter stadig flere hytter

Artikkelen er over 1 år gammel

Gjennomsnittshytta i Oppland koster to millioner kroner, viser nye tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

I 1983 ble det oppført 1600 nye hytter i Norge. I fjor ble det oppført over 6100.

Større er de også blitt. Gjennomsnittlig bruksareal i 1983 var 62 kvadratmeter, i fjor var det 96.

Det er likevel fortsatt mulig å bygge rimelig, og ikke minst kjøpe rimelig brukt, dersom man ikke har altfor høye krav til standard og/eller beliggenhet.

Les også

Her er hyttene for under én mill. i Vestoppland: – Alle har en mulighet!

Gjennomsnittlig salgspris for fritidsboliger i Oppland fylke i 2018 var såvidt over to millioner kroner, rapporterer SSB. I vårt nabofylke Hedmark – som snart blir til Innlandet fylke sammen med Oppland – kostet snitthytta 1,7 millioner.

Lavest snittpris var det i Finnmark, med snaue 780.000 kroner. Høyest var den i Vestfold, der gjennomsnittshytta ble solgt for litt over tre millioner.

Les også

Martin selger høystandard millionhytter daglig i Valdres, men ikke til seg selv: – Jeg søker til det enkle hyttelivet, slik det var i gamle dager

Totalt er det registrert 434.809 hytter og andre fritidsboliger i Norge ved starten på 2019. Det er drøye ti prosent flere enn for ti år tilbake.

Kommunen med flest fritidsboliger, er Ringsaker i Hedmark. Der er det 7198 av dem. Kommunen med høyest hyttetetthet er imidlertid Hvaler i Vestfold. Der er det 48 per kvadratkilometer.

Kommentarer til denne saken