Gå til sidens hovedinnhold

Sterke reaksjoner på at Vestre Toten kommune slutter med kontanter

Artikkelen er over 3 år gammel

Fra 1. juli vil ikke innbyggere i Vestre Toten lenger kunne betale kontant på rådhuset. Det reagerer noen på.

– Dette er å overkjøre folk!Hva med de som ikke har kreditkort eller glemmer koden? skriver Jerns Normann Løvlie i en kommentar til OAs sak om at innbyggere i Vestre Toten snart ikke lenger vill få mulighet til å betale i kontanter på rådhuset.

Øyvind Alm stiller spørsmål ved om lovligheten ved en slik ordning, og viser til § 14 i Sentralbankloven.

– Enda et skritt mot det kontantløse samfunn. Synd folk ikke skjønner ulempene med det, mener Erik Olsen.

Alle typer innbetalinger

Det er skatte- og innfordringssjef Arne Eivind Moger i Vestre Toten kommune som opplyser at kommunen 1. juli slutter å ha kontantkasse i rådhuset.

– Fra denne datoen er det ikke lengre mulig å betale med kontanter i vår ekspedisjon. Dette gjelder innbetalinger av alle type kommunale krav og skatte- og avgifts krav. Kommunen kommer likevel fortsatt til å ha betalingsterminal, så betaling med kort vil fortsatt være fullt mulig. Kortterminalen vil bli plassert ved kommunens sentralbord, opplyser Moger.

Bakgrunnen er i hovedsak at stadig færre benytter kontanter.

Samarbeid avsluttes

Moger opplyser for øvrig også at det er endringer i organiseringen innen skatteoppkrevertjenesten. Samarbeidet mellom Gjøvik og Vestre Toten avsluttes denne måneden, men Vestre Toten innleder et nytt samarbeid med Søndre Land kommune. Skatteoppkrever Roar Martinsen i Søndre Land går av med pensjon.

 Det nye kontoret skal hete Søndre Land og Vestre Toten kemnerkontor. Rådhuset på Hov vil fortsatt være bemannet, men fra 1. juli kun en dag i uka. I forbindelse med denne virksomhetsoverdragelsen vil det bli behov for to nye personer, og utlysning etter disse vil skje med det aller første, opplyser Moger.

Kommentarer til denne saken