Det fastslår Hilde Skogli Ødemark i Vestre Toten kommune. Den såkalte «utstyrsbanken» i Pumpeveien på Raufoss er inne i sin første sommersesong, og en solid last med turutstyr av det sommerlige slaget har nettopp landet i lokalene.

I februar åpnet «utstyrsbanken» dørene, og det var mulig å få lånt vinterutstyr – helt gratis.

Nå håper kommunen og Vestre Toten frivilligsentral at flere får øynene opp for dette tilbudet, også på sommertid.

Alt du trenger

– Vi har fått et lass med utstyr vi har kjøpt. Her er det telt, soveposer, lavvoer, liggeunderlag, myggnett og mye mer. Vi håper å supplere med sykler, sier Lise Østbye.

Hun og Hilde Skogli Ødemark kan opplyse at utstyrsbanken har blitt mye brukt siden åpningen i februar. Nå håper duoen på at mange kjenner sin besøkelsestid i sommer.

– Vi har lagt bak oss en stille periode, men det har vært bra med interesse i vinter. Vi har en utfordring med at vi ikke har faste åpningstider, sier Lise Østbye.

Hun legger til at kommunen jobber med å inkludere lag og foreninger i arbeidet med utstyrsbanken, for å ha mer forutsigbare åpningstider.

 

 

Aktivitetssommer

Så hvordan går man fram hvis man for eksempel skal ha med poden på fisketur og ikke har fiskestang?

– Da er det bare å ringe oss og avtale. Deretter må man registrere seg og låne det utstyret man trenger, oppfordrer Hilde Skogli Ødemark.

Vestre Toten kommune kan også tilby sine innbyggere en solid pakke med aktiviteter i sommer, for både barn, ungdom og barnefamilier.

– Denne uka er det friluftsskole på Osbakken. Der blir det mye spennende som skal skje, sier Hilde Skogli Ødemark.