Gå til sidens hovedinnhold

Lang reise for å opprette Internasjonalt råd i Vestre Toten

Artikkelen er over 2 år gammel

Drøyt to år etter at Vestre Toten kommunestyre vedtok å nedsette et Internasjonalt råd, er nominasjonslisten til rådet endelig på plass.

– Nå gjenstår det bare at kommunestyret får forelagt lista for endelig godkjenning, sier kommunelege Jens Mørch, som har vært leder for Arbeidsgruppen. Han beklager at det har tatt så lang tid, men sier seg godt fornøyd med resultatet.

– Det har vært en inkluderende prosess, der interesserte har hatt anledning til å tegne seg på lista, sier han. Resultatet er en bredt sammensatt liste, med representanter fra åtte ulike nasjoner.

Høringsorgan

– Hva blir rådets viktigste oppgave?

– Internasjonalt råd skal både være et høringsorgan i forhold til innvandrerrelaterte saker, og et forum der innvandrerne selv kan fremme saker til politisk vurdering.

Åpen postkasse og allmøter

– Hvor kan publikum sende sine innspill til rådet?

– Henvendelser kan sendes til Internasjonaltraad@vestre-toten.kommune.no. Det skal være en åpen postkasse. Sakstørke er en utfordring, sier representanter fra andre internasjonale råd jeg har snakket med. For å unngå dette, vil vi også ha allmøter tilknyttet til rådsmøtene.

– Hvor og når blir møtene?

– Vi skal møtes på Rådhuset fire ganger i året, men til å begynne med vil vi nok ha litt hyppigere møter, svarer Jens Mørch.

De nominerte

Følgende personer er nominert til Internasjonalt råd:

Rose-Hélène Nordli, Frankrike

Ahmad Haruun Ali, Sudan

Ali Ali Yusuf, Somali

Anna Jarzab, Polen

Donjeta Matoshi, Kosovo

Yousof Najjar, kurder fra Syria

Vara:

Gintare Sekonaite, Litauen

Jitreewan Modkasem, Thailand

Kommentarer til denne saken