Vestre Slidre kommune brøt loven om tvungen helsehjelp

Artikkelen er over 2 år gammel

Fylkesmannen i Oppland har ført tilsyn med kommunen.

DEL

Det ble avdekket tre lovbrudd hos Vestre Slidre kommune i forbindelse med tvungen helsehjelp. Det opplyser Fylkesmannen i Oppland. Temaet for Fylkesmannens tilsyn var pasienter som ikke har kompetanse om samtykke og gjør motstand mot helsehjelp.

– Lovbruddene skal rettes innen 1. oktober 2018. Dette er det siste av tre tilsyn med samme tema. Fylkesmannen har tidligere hatt tilsyn med Vågå og Gran, opplyser Fylkesmannen i Oppland.

Tilsynet har blant annet undersøkt om kommunen legger til rette for at tillitsskapende tiltak er prøvd før tvungen helsehjelp blir gjennomført til pasienter som motsetter seg nødvendig helsehjelp, slik loven krever.

Ved tilsynet blei det avdekket følgende lovbrudd:

Vestre Slidre kommune sikrer ikke at motstand blir identifisert og at samtykke-kompetansen blir vurdert Vestre Slidre. Fylkesmannen i Oppland melder videre at kommunen ikke sikrer at tillitsskapende tiltak blir forsøkt før tvungen helsehjelp blir gjennomført.

Vestre Slidre kommune sikrer ikke at det blir gjort helsefaglege vurderinger av om den aktuelle helsehjelpen kan gjennomføres med tvang.

– Kommunen er godt i gang med tiltak for å retta opp forholdene, opplyser Fylkesmannen på sin nettside.
Artikkeltags