Verdens aktivitetsdag 10. mai: – Ta en ekstra stolpe på fredag

SAMARBEID: Kristin Øyberg Kristiansen (f.v.) og Anne-Lise Aurlund i Frislivssentralen i Gjøvik inviterer til stolpejakt fra Eiktunet fredag i samarbeid med Gjø-vard orienteringslag.

SAMARBEID: Kristin Øyberg Kristiansen (f.v.) og Anne-Lise Aurlund i Frislivssentralen i Gjøvik inviterer til stolpejakt fra Eiktunet fredag i samarbeid med Gjø-vard orienteringslag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Fredag oppfordres små og store til å røre på seg. Da er det nemlig verdens aktivitetsdag. Dagen markeres med en stolpejakt for nye og gamle stolpejegere i Gjøvik.

DEL

– Stolpejakten er et nyttig verktøy for å få en mer aktiv hverdag, sier fysioterapeut Anne-Lise Aurlund i Frisklivssentralen i Gjøvik. Hun håper at mange nye og gamle stolpejegere vil starte stolpejakten på Eiktunet fredag formiddag. Der vil nemlig Frisklivssentralen ha stand sammen med Gjø-vard orienteringslag. De skal dele ut info om sentralen og kart over årets stolper. Kafeen blir også åpen.

Stolpejakten har blitt en kjempesuksess, og stolpegeneral Arnfinn Pedersen i Gjø-vard kunne mandag ettermiddag opplyse at det er registrert 1400 stolpejegere på Gjøvik så langt allerede.

– Det er ikke verst, bare seks dager etter at stolpesesongen begynte, smiler han. Ja, 13 av stolpejegerne har faktisk tatt alle de 85 stolpene i Gjøvik allerede.

Mangeårig samarbeid

Samarbeidet mellom Frisklivssentralen i Gjøvik og Gjø-Vard orienteringslag strekker seg for øvrig mange år tilbake. Orienteringslaget pleier å gi deltakerne på Frisklivssentralens utetreningsgruppe en kjapp opplæring i kart og kompass hvert år. I år skjer det på Vind 3. juni.

– Utetreningsgruppa er for øvrig gratis og åpen for alle, opplyser Aurlund. Ifølge Gjøvik kommunes nettsider skjer utetreningen på Fastland hver mandag formiddag uansett vær. Treningen varer en times tid og ledes av fysioterapeut.

Startet i 2003

Gro Harlem Brundtland sørget i 2003 for at WHO etablerte Move for Health Day (Verdens aktivitetsdag), som et globalt tiltak for å øke fysisk aktivitet og dermed bedre folks helse som en nasjonal markering.

Helsedirektoratet oppfordrer fylker og kommuner, private aktører og frivillige organisasjoner til å markere dagen 10. mai, med utgangspunkt i årets tema, «aktiv hverdag».

Artikkeltags