Det er ingen nye smittede, men de avventer svar på 300 tester mandag.

Fungerende ordfører Anne Bjertnæs og kommuneoverlege Siri Fuglem Berg informerte til OA etter møter at de avventer pressekonferansen til regjeringen og følger nasjonale tiltak.

Siden fredag 16. oktober har det blitt påvist 48 nye tilfeller av koronavirus i Gjøvik. Det betyr at det samlede smittetallet siden mars er 80 personer. Mandag morgen møtte barn og unge opp til skoler og barnehager i rød beredskap i kommunen.

Kortere skole

På Gjøvik skole har foreldre på mellomtrinnet mandag fått beskjed av rektor at det blir kortere skoledager.

– For å kunne opprettholde kohortene og sikre best mulig smittevern er vi nødt til å redusere skoledagen for elevene på mellomtrinnet. Fra tirsdag avsluttes skoledagene på mellomtrinnet klokken 13.00, skriver rektor Erik Grimsbø til foreldrene i en melding.

Assisterende helsedirektør Espen Nakstad har uttrykt bekymring overfor TV 2. Han sier at regjeringen vil sette inn tiltak målrettet mot kommuner og regioner med mye smitte. I tillegg må personer som befinner seg i kommuner med lite smitte forvente å måtte forholde seg til nye nasjonale tiltak. Gjøvik er ikke blant de kommunene som har mest smitte akkurat nå.

Over 1000 i karantene

Tidligere har blant annet ordfører Torvild Sveen, som i helga gikk ut i permisjon, sagt at det ikke er grunn til å stramme inn de lokale tiltakene fordi man har kontroll på de gruppene som har blitt smittet.

Over 1000 personer er i karantene i Gjøvik og flere skoler og barnehager er direkte påvirket av koronautbruddet som har preget kommunen den siste uka. Det er anbefalt at idrettslag som opprettholder treninger gjør det med én meters avstand og at all kampaktivitet opphører.