De kommende to dagene ventes det 20 millimeter regn i døgnet, og opp mot 50 millimeter enkelte steder på Østlandet og Sørlandet.

– Det ser ut som det blir noen døgn nå der det blir ganske vått, sier vakthavende meteorolog Martin Granrød ved Meteorologisk institutt til VG.

Flomvarselet strekker seg over store deler av det sentrale Østlandet, men skal vi tro meteorologene går skillet et sted mellom kommunene Østre Toten og Gjøvik.

Selv om det er ventet mye nedbør i form av regn de neste dagene, var det flere som våknet opp til hvitt vinterlandskap i morgentimene onsdag. Blant annet i Valdres hadde kommet noen få centimeter snø i løpet av natta. Bildene i denne saken er tatt i Rogne Øystre Slidre og viser at vinteren ikke lenger bare er i anmarsj.

I kombinasjon med at løv faller og samler seg rundt kummer, kan det bli overvann enkelte steder. NVE har utstedt gult farevarsel om flom fram til fredag morgen på Østlandet og Sørlandet.

– Vi har sendt ut et gult varsel, det er ikke dramatisk. Det er et stort område, og vi regner det kommer til å skje noe her og der, sier hydrolog Sjur Kolberg ved flomvarslingen i NVE.

Han sier det kommer til å bli mer vann i de fleste elver på grunn av regnet, og at noen av dem kan gå over breddene slik at vannet flyter over jorder. Hus som ligger nær elvebredden, kan få vann i kjelleren, og mindre veier kan bli stengt på grunn av mye vann.