Gå til sidens hovedinnhold

Venstre bestemmer ikke over tillitsvalgte

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Som tillitsvalgt i Fellesforbundet, reagerer jeg sterkt på leserinnlegget Venstres 1.kandidat, Kristin Ringerud, hadde i OA tirsdag 20. august. Kort oppsummert mener Ringerud at fagforeningene skal gjøre sine oppgaver og tillitsvalgte skal holde seg langt unna politikken. Dette er respektløst, ignorant og total skivebom.

Venstre er, kanskje det mest fagforeningsfiendtlige partiet vi har i Norge. De anerkjenner det uorganiserte arbeidslivet, fagforeningsfradraget har stått stille med dem i regjering, de er imot regionale verneombud og de mener at innleie som hovedregel skal være tillatt. Hva har alle disse sakene til felles? De svekker arbeidstakernes rettigheter og sikkerheten i arbeidslivet.

Nettopp på grunn av disse sakene er det viktig at medlemmer og tillitsvalgte i fagforeningene engasjerer seg politisk – vi vet akkurat hvor skoen trykker og hvor hardt. Da er det en selvfølge at fagforeningene samarbeider med de partiene som lytter til oss, inkluderer oss og som kjemper våre kamper sammen med oss. Siden hverken Venstre, Fremskrittspartiet eller Høyre gjør dette, trenger man ikke tenke lenger enn nesen rekker for å finne ut hvem som kjemper kampene for og med arbeidsfolk.

Fagforeningsarbeid er politikk, og som tillitsvalgt og politisk aktiv i Arbeiderpartiet, gjør det meg forbanna at Kristin Ringerud mener at jeg ikke skal blande disse rollene. Det er en selvfølge at jeg som tillitsvalgt skal forsøke å få vedtatt Fellesforbundet-politikk i kommunestyret vårt. Det er en selvfølge for meg å kjempe for flere faste jobber, for seriøsitetskrav for offentlige byggeprosjekter, og at kommunale arbeidsplasser ikke skal settes ut på anbud.

Venstre skal selvfølgelig få lov til å kjempe for den politikken de mener er best, men ikke kom her og si hva fagbevegelsen skal og ikke skal gjøre.

Kommentarer til denne saken