2.4mR er en enmanns kjølbåt på 14 fot. Det er en internasjonal regattaklasse, og det seiles både VM og EM i denne klassen.

Dette er andre år på rad at Gjøvik Seilforening er vertskap for norgescup i 2.4mR. I fjor stilte det 17 båter til start. I år var det i utgangspunktet forventet 25 båter, men på grunn av smittevernregler så det lenge ut til at arrangementet skulle bli avlyst. Søndag 7. juni ble det endelig imidlertid bestemt å gjennomføre norgescupen, og 11 båter meldte seg på på kort varsel.

Fantastisk vær

Det ble en seilhelg med fantastisk vær, men lette vinder. Lørdag døde vinden helt ut etter to gjennomførte heat. Heldigvis var det fin vind på søndag, og da ble det gjennomført hele fem heat. Alle seilasene foregikk utenfor Seilforeningens anlegg i Fredevika, og det var mulig å se alle seilasene fra land. Harald Rolfsnes fra Røyken Seilforening tok en overlegen seier sammenlagt, Ove Rørvik fra Ålesunds Seilforening ble nummer to sammenlagt og Bjarne Kristensen fra Grimstad Seilforening tok tredjeplassen.

Mye skryt

Gjøvik Seilforening for mye skryt og lovord for Gjøvik og Mjøsa som regattaarena. Her kan man seile regatta rett utenfor moloen med gode muligheter for å følge med på land. Andre steder er det vanlig at man må seile opp mot en time før selve regattaen kan starte. 30 varmegrader og sol førte dessuten til komfortabel seiling. Tørrdrakt ble stort sett byttet ut med T-skjorte og shorts.

Fjorårets norgescup førte til at det ble opprettet en egen 2.4mR-gruppe i Gjøvik Seilforening. Tre båter ble leid fra Ålesunds Seilforening, i tillegg arrangerte den meritterte 2.4mr-seileren Ola Herje Jr. fra Ålesunds seilforening 2.4mR-kurs.

Tre lokale

Siden det har Jon Bjørklund, Arne Mølstad og André Knudsen kjøpt egne båter, og samtlige stilte til start i Norgescupen i helga. Jon og Arne har i flere år seilt regatta for Gjøvik Seilforening i Jons Yngling, som er en litt større kjølbåt. For André har 2.4mR vært det første møtet med regattaseiling, og han er i sin første sesong. For alle tre var det læringsaspektet som var det viktigste med deltakelsen i helgas Norgescup. Ikke helt uventet var det Jon Bjørklund som plasserte seg best av Gjøvik-seilerne med 9. plass sammenlagt og 7. plass i siste regatta.

Helgens regatta var også siste mulighet i regattasammenheng til å finpusse formen foran NM som går av stabelen i Tønsberg om to måneder.

I medvind

Gjøvik er en ganske liten seilforening, men har et stort aktivitetsnivå. Hver sesong arrangeres det 15–20 regattaer. Alle typer seilbåter har mulighet til å delta. Det seiles blant annet regatta 12 onsdager i løpet av sesongen. I gjennomsnitt deltar mellom 9 og 11 båter.

Årets høydepunkt er InterCity-regattaen som seiles mellom Gjøvik og Hamar. Den arrangeres hvert år i samarbeid med Hamar Seilforening. Det er mulig for seilinteresserte uten båt å få være med på regatta.

Seilforeningen arrangerer for øvrig både seilkurs for voksne, barn og unge. Planen er å øke tilbudet for barn og unge med en fast seildag i uken utover høsten.