Bil i byen lørdag 21. mai!

Nybilbransjen på Gjøvik har sammen med Byen vår Gjøvik gått sammen om å lage en hel dag der bil står i sentrum. Endelig er vi tilbake etter en lang koronapause. Både CC Gjøvik og sentrum vil være full av aktiviteter denne dagen.

Det blir stor NYBIL-utstilling med overraskelser, stor stand med Opplæringskontoret for bil og transportfag, for hatten på Kafka, konserter med musikklinja på Gjøvik Videregående, god mat, bilfilm på Gjøvik Kino, Mekkekveld og mange andre aktiviteter.

PROGRAM:
10:00-16:00 NYBIL-utstilling i Storgata

1000–1600 Opplæringskontoret for bil og transportfag har stand. Her blir det masse aktiviteter:

Hjulskiftkonkurranse: Her konkurreres det i å skifte hjul raskest mulig. Det er to hjul på denne modellen så her er det muligheter til å utfordre venner og bekjente til kamp.

V8 motor: Her kan du høre brølet fra en V8 med om lag 500 hestekrefter. Denne kan du se på vår stand og den vil bli startet opp noen ganger i løpet av dagen.

VR-verksted: En flott mulighet til å prøve seg i et VR-verkstedmiljø og skru bil. Her kan du blant annet skifte olje, Bytte eksosanlegg, skifte kjølevæske med mer.

Lakksimulator: På lakksimulatoren kan du prøve deg som billakkerer. Her får du på deg VR-briller og en digital lakksprøyte, oppgaven er å lakkere en komponent på en bil. Dette gir et godt innblikk i hvordan man lakkerer en bil på verksted

Bilskademodell: Bilskademodellen illustrerer hvordan karosseriet på en moderne bil er bygd opp. Her er det muligheter for å kjenne på ulike ståltyper, demontere komponenter og gjøre utmålinger.


10:00-16:00 Utstilling med Gjøvik Amcar og Toten Gammelbilklubb på CC Gjøvik

10–16 Mekkekveld har stand i Storgata. Mekkekveld har med seg en sjeldent pen klassiker, en Citroën Saxo. Den skal de bytte eksosanlegg på, samt at man kan bli med å prøve å kone bremserør! Mekkekveld kommer med vafler, kaffe og god stemning! Deres mål er å bringe tilbake mekkingen i bilmiljøet, og sammen med dem kan du lære å reparere din egen bil, helt gratis!

Kl. 12:30 vil Ordfører Torvild Sveen stille til konkurranse i hjulskift, og blir utfordret av Stefanie Margrethe Stein, som er lærling på Bertel O Steen. Dette blir gøy

14:00-15:00 For hatten på Kafka – Bent Skjøld & venner

12:30-13:30 Musikals underholdning ved Musikklinja på Gjøvik VGS

16:30 Barske Bøller på Gjøvik Kino – en fartsfylt familiefilm til en hyggelig pris!

19:00 CC Gjøvik – Mekkekveld stiller opp med to tilhengere og en bil fulle av verktøy og utstyr for å hjelpe deg med akkurat din bil! Altså – standard Mekkekveld

Hjertelig velkommen!