Gå til sidens hovedinnhold

Velfortjent ros til politikere

Artikkelen er over 6 år gammel

Hva som driver politikere til å holde på år etter år, er for mange av oss ei gåte.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er tilsynelatende en uendelighet av møter, hvorav noen kan framstå som fullstendig meningsløse. Det er ofte så lite handlingsrom at enkelte nok leter med lys og lykte etter meningen med et liv i politikken. Og ikke minst er det en ustoppelig strøm av klager med en ikke ubetydelig andel som står til stryk på saklighetsskalaene. Og så er det vel noen tiår siden at det fulgte prestisje med innsatsen. Tvert imot. – Men denne viktige jobben for demokratiet må noen gjøre. Takk til de som «gidder.»

Gjøvik har tradisjonelt vært en mester, det vil si en stasjonsmester i regionale lokaliseringsstrider. Veldig mye er lagt til Lillehammer eller Hamar. Gjøvik har tilsynelatende stått på perrongen og blåst i fløyta når togene har gått. Vi har registrert det som skjer og konkludert med at det er vel slik det skal være. Utenfra har det virket som det har manglet visjoner og klare målsettinger og også mot, tro på oss selv, kloke strategier, vilje til å kjempe og til å gjøre en målrettet innsats. Men så sannelig. Det er akkurat her det er grunn til å gi ros.

Vi blir inspirert og stolte av byen vår, når vi ser at politikerne legger bredskuldra til, og de virkelig tar tak for at det nye hovedsetet for politiet i Innlandet skal legges til Gjøvik. I utgangspunktet en tapt sak. Det skal naturligvis legges til Hamar. Det også.

Ofte er argumentasjonen for ymse lokaliseringer en syltynn affære. De gode ønskers arena. Men her har man gått grundig til verks. Argumentasjonsrekka er glimrende, og den har substans. Saklig og treffende. Dette er så bra at selv vi, som har mistet troen på politikerne i lokaliseringssaker og kanskje også på Gjøvik som en dynamisk og framtidsrettet by, er blitt omvendt, eventuelt nyfrelste.
Stå på og lykke til! Vi er mange som heier på dere.

PS: Og så må dere en gang for alle og i samme slengen fjerne harrystempelet fra byen. Det har vært mange nok gode grunner fra før, men med Gjøvik som NTNU-satellitt er det bare å hoppe uti det og gi byen undertittelen/slagordet «Teknologibyen» som signaliserer modernitet, innovasjon og framtid og som peker mer mot Silicon Vally enn mot Titanofestivalen.

Arne D. Danielsen

Kommentarer til denne saken