Rema 1000 på Kirkeby med ny vri på julegaven til de ansatte

Stig Kristansen har en ny vri på julagavene til de ansatte i år.

Stig Kristansen har en ny vri på julagavene til de ansatte i år.

Artikkelen er over 1 år gammel

I år har de ansatte på Rema 1000 Kirkeby muligheten til å gi bort julegaven de ellers ville fått fra arbeidsgiver til noen som trenger det mer.

DEL

Butikksjef Stig Kristiansen fikk ideen om å gjøre en liten vri på årets julegave til de ansatte, og gir dem muligheten til å heller gi penger til et godt formål.

Fretex, med sitt kafétilbud PULS – ditt værested, ligger rett over veien for matbutikken, og det er til dem Kristiansen donerer fem hundre kroner for hver ansatt som skriver seg på listen.

– Gir mer

– Ved å skrive seg på lista, gir jo de ansatte mer til PULS enn det som vil være verdien på en julegave fra meg, for jeg tenker at vi må opp i et litt skikkelig beløp, sier Kristiansen.

Han forteller at noen av de rundt tjue ansatte skrev seg på listen for veldedig alternativ julegave allerede samme dag han hengte opp lappen.

– De første som skrev seg på lista var tre studenter med deltidsjobb, som ikke er blant dem med mest å rutte med selv. Det er inspirerende, sier Kristiansen.

Han forteller at det var et påfunn han kom på selv, og at han ikke konfererte med de ansatte før det ble publisert på en intern gruppe for de ansatte.

– Men reaksjonene har vært veldig positive, og så er det selvsagt frivillig å skrive seg på lista, og man kan si ifra direkte til meg uten at andre trenger vite det, sier han.

Oppfordrer andre

Butikksjefen ved dagligvarebutikken tror det fremover vil bli en trend at bedrifter og privatpersoner heller gir penger eller gaver til veldedige formål i julen.

– De fleste har det de trenger, tror jeg, og kanskje spesielt gaver fra bedriften man jobber i kan oppleves som unødvendig, sier han.

Både Rema 1000 og PULS oppfordrer andre bedrifter til å prøve et liknende opplegg for julegaver til de ansatte i år, eller i hvert fall notere seg det til neste år, om julegaver for i år allerede er kjøpt inn.

Artikkeltags