Gå til sidens hovedinnhold

Vedtatt plan om å tilrettelegge for barnehage på Biristrand må følges opp

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Biri-området er langstrakt og for å gjøre attraktivt for unge og barnefamilier å bosette seg her trengs det spredte barnehage tilbud. Politikerne i Gjøvik har vedtatt å tilrettelegge for barnehage på Biristrand, men i neste ledd i prosessen har administrasjonen utelatt å ta med mulighet for barnehage på Biristrand videre i planleggingen. Vi håper politikerne i kommunen vil sørge for at det tilrettelegges for det som planlagt!

Den 28. november 2019 vedtok kommunestyret i Gjøvik en rekke saker angående barn på Biri, Biristrand og i Redalen, blant annet ble det vedtatt å utrede 6 avdelings barnehage i Biri. Det ble samtidig vedtatt å legge til rette for etablering av en privat barnehage på Biristrand, som eventuelt kunne ha samarbeid med skolen på Biristrand. I papirene til utvalg for oppvekst 19. mai og kommunestyret i mai 2020 er ikke punktet om barnehage på Biristrand fulgt opp. Rådmannens forslag til vedtak tar ikke hensyn til intensjonen fra kommunestyret om å tilrettelegge for barnehage på Biristrand. For at Biristrand skal være et attraktivt område å bo i for barnefamilier er det viktig å ha barnehage i nærheten, særlig da mange i området jobber og pendler til Lillehammer, og å reise til Biri betyr lang omvei til jobb.

Ingen er uenige om at det trengs ny kommunal barnehage i Biri, men dersom denne bygges for 6 avdelinger er det per nå ikke lengre behov for flere barnehageplasser i området. For at det skal kunne bli barnehage på Biristrand må det tas hensyn til ved planlegging av barnehage i Biri forøvrig. Det tas ikke hensyn til dette i forslag til vedtak med tanke på planlegging av barnehage i Biri. Dersom det planlegges for 6 avdelinger i barnehage på Biri vil det uansett ikke være behov for barnehage på Biristrand.

På Biristrand er det mange som regner med at politikerne vil sørge for at kommunen følger opp vedtaket om å tilrettelegge for barnehage på Biristrand. Vi setter vår lit til det!

Kommentarer til denne saken