Temperaturene i siste halvdel av mai har vært svært hyggelige i store deler av Vestoppland. Om vi ikke kan konkludere helt med at sommeren er over oss, så kan vi i alle fall glede oss over temperaturer og vær som innbyr til lettere klesdrakt og høy faktor på solkremen.

– Det ser ganske bra ut, men én dag skiller seg kanskje litt ut, sier vakthavende meteorolog Bente Wahl ved Meteorologisk Institutt og legger til at det er lov til å ta fram shortsen.

Meteorologen forventer sommerlige temperaturer også i pinsen, men mandag skiller seg litt fra de andre dagene. Da er det nemlig ventet at det skal være mer overskyet enn hva helga kan tilby.

Wahl forteller at varmen i lufta vil være med oss inn i helgen, men det er ikke usannsynlig at temperaturen synker noen få grader.

Onsdag kan bringe med seg temperaturer rundt 20 grader, mens temperaturen torsdag og fredag er ventet å ligge på 17 grader.

– Det blir nok ikke like varmt som det så ut i starten av uka, men varmt blir det. Det er mandag som skiller seg ut. Da kan det komme en nordvest vind med byger som legger seg over området deres, konstaterer Wahl til OA.