Har du trodd at våren kommer nå? Gislefoss er ikke så sikker

Vi meteorologer håper at denne prognosen for neste fredag slår til! Det er fortsatt håp om en varmere kommende uke i #Norge, til tross for en noe grå helg rundt om i landet, melder Meteorologisk institutt på twitter.

Vi meteorologer håper at denne prognosen for neste fredag slår til! Det er fortsatt håp om en varmere kommende uke i #Norge, til tross for en noe grå helg rundt om i landet, melder Meteorologisk institutt på twitter. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Det er kaldt om nettene, og noen av dagene kan det se ut til at det blir kaldt da også. Men midt i solsteiken, der minner det om vår.

DEL

– April er veldig lunefull, konstaterer vakthavende meteorolog Kristen Gislefoss ved Meteorologisk institutt.

Store deler av kommende uke blir det kaldt om nettene.

– Det blir fortsatt minusgrader. Tirsdag får man store problemer med å komme opp i varmegrader også på dagtid, sier Gislefoss, som mener det ikke er mulig å si at det er vår ennå.

Sol, sol, sol

Selv om temperaturene nattetid og i skyggen dagtid ikke lirker seg så veldig høyt opp på gradestokken så blir det altså sol.

Og om man finner en lun plass, midt i solsteiken, da vil det føles som vår.

– Du kan få vårfornemmelse om du står midt i solsteiken, men det er ikke det som avgjør snøsmelting og temperaturen ellers, forklarer Gislefoss.

Sol ser det ut til å bli rikelig av. Etter ei litt grå helg og en grå mandag ser det ut til å bli sol allerede fra tirsdag.

Nedbør

Som nevnt må vi gjennom ei gråværshelg før vi kan nyte sola.

Både søndag og mandag er det varslet nedbør, og en skal ikke bevege seg langt opp fra lavlandet før nedbøren ser hvit ut.

– Det er ikke godt å si akkurat hvor grense går, men den kan ligge rundt 600-800 meter over havet, sier Gislefoss.

Artikkeltags