Gå til sidens hovedinnhold

Først skal det regne litt – men så kan du nyte sola

Artikkelen er over 3 år gammel

Torsdag er årets siste sommerdag. Det kan se ut til at sommersesongen rundes av med en skikkelig gråværsdag, men fortvil ikke. Det er høytrykk på vei!

– Direkte sommerlig vet jeg ikke om vi kan si det blir, men det blir hvert fall sol og klarvær, konstaterer vakthavende meteorolog Vibeke Thyness ved Meteorologisk instiutt.

Stabilt høytrykk

Høytrykket stabiliserer seg og vil trolig spandere på oss klarvær i flere dager når skyene først letter utover fredagen.

– Det er skyet i dag, og det kan dryppe litt fra disse. Det kan henge igjen litt skyer på formiddagen fredag med enkelte byger. Så skal det klarne opp fint, sier Thyness.

Hun opplyser at Meteorlogisk institutt sitter på prognoser for ei uke fram i tid, og at det virker lovende for at høytrykket holder seg stabilt.

– Det begynner å bli litt uklare signaler mot slutten av kommende uke, opplyser Thyness.

Kalde netter

Med klarvær på denne tida av året faller temperaturene natterstid. Thyness melder at det ikke er stor fare for nattefrost i lavlandet, men ifølge meteorologen må vi belage oss på temperaturer et godt stykke under ti grader. På dagtid derimot vil sola gjøre godt.

– Vi har forventninger om temperaturer opp mot 20 grader, sier Thyness, som er fjorårets varme høst fortsatt friskt i minne.

– Det er jo lov å håpe på en reprise, sier Thyness.

Kommentarer til denne saken