Gå til sidens hovedinnhold

Melder høytrykk i høstferien

Artikkelen er over 5 år gammel

Mens noen destinasjoner gjør klar skiene, meldes det om høyttrykk og flott høstferievær i Oppland.

Fredag kan starte noe regntungt, men deretter melder værvarslerne om mye sol, gode temperaturer og null regn hele høstferien til ende her i Oppland.

Mandag og tirsdag ser foreløpig noe grå ut så langt nordvest som Beitostølen, men ut over uka kommer et nydelig høyttrykk over nordlige deler av Skandinavia til å gjøre seg gjeldende også på denne destinasjonen. 

Høstværet østafjells ser dermed ut til å ha koordinert seg godt med høstferieavviklingen som skjer i de fleste av fylkene i landsdelen neste uke.

Allerede lørdag danner det seg et høytrykk over Sør-Norge sør for Stad og Dovre, som ser ut til å holde seg hele neste uke, opplyser statsmeteorolog Eldbjørg Moxnes ved Meteorologisk institutt til NTB.

– Østafjells blir det mye fint vær med perioder med sol og rolige vindforhold. Temperaturene vil også holde seg på plussiden, forteller hun.

Nedbør i nord

Nord for Stad blir det derimot mer variert vær til uka. Høytrykket fra Sør-Norge vil søndag dra seg nordover og fordrive lavtrykket, og for en kort periode søndag ettermiddag vil det være fint vær i hele landet samtidig.

Men allerede mandag vil et lavtrykk som bygger seg opp i Norskehavet gi pålandsvind og nedbør fra Stad og nordover, og jo lenger nord du befinner deg, dess mer ruskete vær vil du oppleve.

Møre og Romsdal og Trøndelag vil trolig få ok vær tirsdag og onsdag, før det øker på med nedbør igjen fra torsdagen.

Høstfarger

Vinden kan i perioder komme opp i kuling på utsatte steder, blant annet i Møre og Romsdal, Trøndelag og Nordland.

De som skal til fjells i Sør-Norge kan trolig vente seg mange fine høstfarger når solen får tørket opp etter regnværet den siste tiden, sier Moxnes.

Selv om det blir nedbør nord for Dovre, mener hun det fremdeles er litt tidlig å tenke på vinterdekk, selv om det kan bli kjølig i Nord-Norge mot slutten av uka.

(NTB)

Kommentarer til denne saken