Syntes du det var vel kaldt i dag tidlig? Det blir ikke bedre i morgen

Artikkelen er over 2 år gammel

Torsdag blir trolig minst like kald som onsdag, men så er det håp for helgen.

DEL

Det er ikke slik at vi går mars i møte med skikkelig vårvær. Torsdag morgen er det nemlig varslet minst like kaldt som onsdag.

Natt til onsdag ble det målt -39,7 kuldegrader ved Meteorologisk institutts målestasjon på Leirflaten i Sel kommune i Oppland. Leirflaten topper som regel lista over de kaldeste plassene i fylket.

– Det er et utmerket sted for lave temperaturer, fastslår vakthavende meteorolog Per Egil Haga ved Meteorologisk institutt.

Mildest på Toten

Nå ligger Leirflaten forholdsvis høyt, og det er dermed noe mildere i lavlandet onsdag og sør i fylket er det noe mer levelig.

Totningene er blant de heldigere. Ved målestasjonen Apelsvoll på Østre Toten er fylkets høyeste temperaturer målt med 14,5 kuldegrader. Målingen har hatt nest mildeste minimumstemperatur med 14,9 minusgrader onsdag.

Sprengkulda fortsetter torsdag, men så skjer det noe.

– Fredag, lørdag og søndag blir det en liten stigning i temperaturene. Da svekkes høytrykket. Da får vi mer skyer og kanskje også et dryss med snø fra dem, sier Haga.

Han opplyser at det neppe dreier seg om snømengder som må måkes i denne omgang.

Ikke noe mildvær i prognosene

I mars begynner man gjerne kjenne sola varme på dagtid, men det blir likevel ikke vårlige temperaturer. Haga anslår at gradestokken vil vise opp mot 10 kuldegrader.

Noe mildvær finner ikke Haga i prognosene i det hele tatt.

– Det er fortsatt en kald værtype utover i kommende uke, men kanskje litt større muligheter for snø av og til, sier Haga.

Leserne melder inn temperaturene hos seg onsdag:

StedKuldegrader
Kopperud-15
Yddin, Øystre Slidre-30
Vestre Slidre-25,5
Raufoss-14
Skrautvål-20
Gjøvik-19
Brumunddal-19
Aurdal-18
Vardal-15
Hov-15
Snertingdal-17
Sanderstølen-20
Lena-16
Ulnes-22
Hølera-20

Artikkeltags