Gå til sidens hovedinnhold

– Slik som situasjonen er nå, er «fint vær» egentlig regn

Artikkelen er over 2 år gammel

Det ventes regnvær i Gjøvik-distriktet, men ikke nok til å redusere skogbrannfaren.

– Det kan komme enkelte byger i dag og i morgen. I tillegg er det fare for lokalt lyn og torden, sier vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Ingrid Berntsen, tirsdag.

Det er ventet mest regn onsdag, men det kan komme byger også på tirsdag. De store nedbørsmengdene vil imidlertid finne sted utenfor Gjøvik-distriktet, opplyser meteorologen.

– Bygene er lokale, så det er vanskelig å si noe helt konkret om nedbørsmengde. Det anslås rundt 10 millimeter i løpet av tirsdag og onsdag, men det kan komme mer, og det kan komme mindre, sier Berntsen.

Les også

Slik får du sove i varmen

 

Meget stor skogbrannfare

Ifølge meteorologen trengs det rundt 20–30 millimeter nedbør for å redusere skogbrannfaren. Dermed vil skogbrannfaren i distriktet fortsatt være svært stor i overskuelig framtid.

– Vi gjør fortløpende vurderinger, den siste ble gjort for en time siden. Da ble skogbrannfaren anslått å være den samme som tidligere. Det gjøres en ny vurdering på skogbrannfaren torsdag, sier hun klokka 11.00 tirsdag.

Les også

I januar spådde Frang tidenes tørkesommer – så endret han spådommen

 

Fint vær?

Temperaturene i Gjøvik og omegn vil ligge på over 25 grader tirsdag og i underkant av 25 grader onsdag. Fra og med torsdag vil det bli varmere igjen, informerer meteorologen.

Nordmenn har kanskje lengtet etter sola om sommeren, men med denne sommerens ekstremtørke, er det mange som sårt ønsker seg litt nedbør.

– Slik som situasjonen er nå, er «fint» vær egentlig regn, sa Storm-meteorolog Roar Teigen til Nettavisen nylig.

Kommentarer til denne saken