Snø gir vanskelige kjøreforhold på Østlandet

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

De varslede snømengdene på Østlandet fører til vanskelige kjøreforhold mange steder. I Oppland meldes det om at det foreløpig ikke er store problemer.

DEL

– Men kjør etter forholdene, oppfordrer operasjonssentralen i Innlandet tirsdag morgen.

Politiet opplyser til OA at det kun er meldt om trafikale problemer på E16, fra Fagernes og til Filefjell. På de øvrige hovedveiene i distriktet går trafikken greit inntil videre.

Problemer for togtrafikken

Store snømengder og vind hindrer togtrafikken og skaper kraftige forsinkelser på alle linjer i Sørøst-Norge, melder Bane Nor.

Drammen stasjon er stengt på grunn av en feil på signalanlegget. Dette skaper problemer for alle tog som skal passere stasjonen, og passasjerene blir flyttet over på busser.

– I tillegg er samtlige linjer over hele Sørøst-Norge berørt av været. Kombinasjonen av mye snø og kald vind fører til problemer for alle sporvekslene på toglinjene, noe som fører til store forsinkelser over alt, sier kommunikasjonsrådgiver Harry Korslund i Bane Nor til NTB.

Forsinkelser på Gardermoen

Oslo lufthavn opplyser at snøfallet fører til forsinkelser i flytrafikken, men de ber likevel passasjerene om å møte opp som normalt. Torp Sandefjord lufthavn er stengt på grunn av de store snømengdene.

– Det snør rett og slett for kraftig til at vi klarer å ha rullebanen åpen. Vi følger opp med oppdateringer hver time, men i utgangspunktet er rullebanen stengt til klokka 8, sier markedssjef Tine Kleive-Mathisen til Sandefjords Blad.

Statens vegvesen opplyser ved 5.20-tiden at deres entreprenører også melder om dårlig sikt mange steder.

– Vi har hatt alt av mannskaper ute i hele natt, og de vil fortsette utover dagen, skriver Vegtrafikksentralen øst på Twitter. Vegvesenet ber folk kjøre etter forholdene.

– Beregn god tid

Politiet i Oslo gikk mandag kveld ut og ba folk være innstilt på at snøen kunne skape problemer i trafikken.

– Generelt bør folk være godt forberedt på forsinkelser og beregne ekstra god tid, all erfaring tilsier det, sa operasjonsleder Rune Hekkelstrand i Oslo politidistrikt til Aftenposten. Bymiljøetaten har forberedt seg på å brøyte og skjøre vekk store nedbørsmengder, men sier snøen kan skape problemer.

– Det kan bli enkelte avvik i normal fremkommelighet de nærmeste dagene, men vi skal jobbe på høygir for å holde Oslo fremkommelig og trygg, sier Joakim Hjertum i Veiseksjonen til NTB.

Agder og Vestfold

I Agder er flere trær og stolper blåst over veien i hele regionen, men dette hadde ved 5-tiden ikke ført til store trafikale problemer. Agder-politietopplyser at veibanen skulle ryddes i løpet av natten.

Omtrent samtidig viste en oversikt fra Agder Energi at rundt 14.000 strømkunder på Sørlandet var uten strøm. Nesten like mange var uten strøm mandag kveld.

Strømproblemer fører også til at Vestfoldbanen er stengt mellom Skien og Larvik tidlig tirsdag.

Artikkeltags